uvijek na mreži

KRISTINA BOBAN: Nemam rezervni put, glazba je moj poziv!

Mlada i već iznimno uspješna splitska glazbenica Kristina Boban prošlog je tjedna objavila svoj deveti singl, a pjesmu “I’m a winner” objavila je izdavačka kuća Dallas Records. Tim povodom razgovarali smo s Kristinom i doznali neke zanimljive stvari.

Pjesmu “I am a winner” napisao je Ivo Nuić s kojim surađujem duži niz godina, a početak je bio nakon mog pojavljivanja u natjecanju “The Voice”. Aražman pjesme je napravio Ante Pecotić iz Rubikon Sound factory s kojim također surađujem već neko vrijeme. Prateći spot za ovu pjesmu kreirao je Pilot studio i Bruno Bilonić, a pjesma je napisana na engleskom jeziku kako bi doprla do što više ljudi, u nadi da će ih inspirirati i motivirati.

Pjesma ima snažnu poruku, kako se ti uopće nosiš s današnjim izazovima života?

Pjesma je ohrabrujućeg karaktera i govori o tome kako nas život uči da budemo ustrajni, da imamo povjerenja u sebe, da se vodimo za strašću koja nas pokreće i da budemo pozitivni. To je ipak mudriji izbor. Mislim da je važno da budemo svoji bez obzira na sve, da nam fokus bude u sadašnjem trenutku. Koristi se izraz “winner”- pobjednik kako bi dodatno naglasio važnost samosvjesti o vlastitoj vrijednosti, da nismo tako mali i nemoćni i da smo u stanju kreirati naše živote. Dijelim to mišljenje sa autorom i zato sam pristala da budem dio te priče. Danas se nosim sa životnim izazovima puno drugačije nego prije. Moj pogled na izazove se promijenio. Shvaćam ih kao priliku za rast, kao nešto neizbježno čemu se ne treba opirati.

Iako je situacija neizvjesna, postoje li planovi za tvoje “glazbeno ljeto”? Planiraš li odlazak na neki festival?

Nalazim se u skupini ljudi koji su poprilično pogođeni ovom situacijom. Ipak što se tiče prošlog ljeta, ja sam pjevala i nastupala. Na Šibenskom festivalu sam dobila nagradu za najbolju interpretaciju. Očekujem da će slično biti i ovog ljeta. Poslali smo nove skladbe na natječaj za Splitski i Šibenski festival i čekamo rezultate. 

Kako u ovim za glazbenike nikad težim vremenima, vi mladi uopće možete naći put do publike?

Postoji mnogo novih i izuzetno talentiranih izvođača i bilo bi divno kad bi svi dobili priliku da u svoj punini zasjaje i dijele sa publikom dar koji su dobili. Iz neke svoje perspektive mogu reći da je najteže slušati savjete drugih kako se “ne može uspjeti”, kako moraš pjevati “ludosti” ili se “skinit gola”. Neki pokušavaju na ovom putu ubiti nam svaku nadu i volju da uopće krenemo dalje. Sva je sreća da ima nas koji “guramo po svoju” jer sam sigurna kako ima publike koja je željna prave glazbe i pjesama. Za vrijeme ove pandemije, mnogi mladi su iskoristili priliku za stvaranje novih pjesama i projekata. Snalazimo se nekako. Ja radim na svom prvom albumu i plan mi je da ga objavim sljedeće godine. Dite san s mora i iman taj dišpet koji me gura dalje bez obzira na sve. Radin to što volim i to mi je jako bitno. Čekamo svi taj trenutak da sve dođe na svoje i nadam se da će se to dogoditi uskoro. 

Ja mogu posvjedočiti kako si od malena zaljubljena u glazbu, imaš li uopće neki “rezervni put”?

Moj životni poziv su glazba i pjevanje! Umjetnik sam i želim se tu izražavati, tako da nemam rezervni plan. Vjerujem u ovaj svoj put, al moram napomenuti da me zanimaju gluma i ples. Imam želju studirati mjuzikl, al to naravno ne postoji u Hrvatskoj. Za sada sam usmjerila svoj put ovdje, ali vjerujem da ću u nekoj budućnosti ispuniti i te ostale svoje planove.

https://youtu.be/_xemMZbPzcs

Komentiraj