uvijek na mreži

Kuhar Damir Tomaš najbolji na ovogodišnjem IKKER-u u Makarskoj

Pobjedom Damira Tomaša, šefom kuhinje makarskog hotela Meteor završeno je dvodnevno natjecanje Interregionalnog kupa kuhara regija – IKKER 2018.
Zadane namirnice, piletinu, krakove divovske lignje, te tri mesa (ramstek, svinjski file i mljeveno meso) prema ocjeni žirija najbolje je pripremio upravo tridesetdevetogodišnji Damir Tomaš koji je prje dolaska na čelo kuhinje makarskog hotela svoje vještine stjecao kuhajući na brodovima. Drugoplasirana na ovogodišnjem IKKER-u je bila jedina natjecateljica Ana Milošević koja se još uvijek školuje na Departmanu za geografju, turizam i hotelijerstvo u Novom Sadu, a treće mjesto osvojio je kuhar Dragan Šljivić iz Banja Luke, šef kuhinje tamošnjeg restorana Monogram.


Pored raznih radionica i prezentacija, ovogodišnje natjecanje je imalo i jednu novost – medijski Grand Prix. Žiri sastavljen od novinara koji prate gastronomiju, ocijenio je sve natjecatelje, a kad su se zbrojili svi bodovi dodijeljeni za prezentaciju, komunikaciju, elokventnost i ostalo, najboljim je proglašen Nikola Mishovski. Mishovski je chef u skopskom restoranu Chateau Kamnik Winery, a ako vam kažemo da je pored toga i voditelj njihove inačice emisije ”Kruške i jabuke”, sigurno se nećete čuditi što je upravo on osvojio simpatije novinara.

Komentiraj