uvijek na mreži

Ljetu još nije kraj!

Piše: Ojdana Koharević

Kratkotrajno pogoršanje vremena u Dalmaciji koje nas očekuje sljedećih dana nije kraj ljeta jer se s početkom novoga tjedna ponovno očekuje više sunca i ugodne temperature.

Je li ljetu kraj pitaju se mnogi u ovo doba godine, pri kraju kalendarskog ljeta kad dugotrajne vrućine prekinu kraća kišna razdoblja. S obzirom na dugotrajnu sušu, mnogi s pravom prizivaju kišu, no kiša barem što se većine Dalmacije tiče, neće biti dugotrajna ni obilna. Tako se mjestimična kiša, s grmljavinom očekuje pri kraju četvrtka, u noći na petak. Ovakva dnevna meteorološka slika će se svidjeti mnogima u dalmatinskim mjestima koji će na blagdan Male Gospe krenuti u procesiju, te na obiteljska slavlja, no zato večernji sati neće biti tako stabilni, kiša bi mogla pokvariti zbivanja na otvorenim prostorima.

I vikend će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, s nešto više sunca, a više od povremene kiše mnogima će teško pasti jako jugo, mogući neverini pa će i na moru trebati više opreza. 

Ljubitelji sunca, topline opet će doći na svoje sljedeći tjedan jer ljetu, kalendarskom pa i onom meteorološkom još nije kraj. 

Komentiraj