uvijek na mreži

MEDITERRRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE: Master Class restorana s 3 Michelinove zvjezdice u ŠKMER-u

16 – 19.11.2021., ŠKMER Kuharska Akademija,Jobova 2, Split

Koncept francuske gastronomije Alaina Ducassea koji objedinjuje metodologiju rada, recepture i ustroj kuhinja prestižnih restorana na gotovo svim svjetskim kontinentima, a potvrđen je s preko 20 Michelinovih zvjezdica, stiže nam ponovo u studenom 2021. godine u ŠKMER Kuharsku Akademiju.

Mediterrranean Culinary Arts by Alain Ducasse program je namijenjen za chefove s relevantnim radnim iskustvom, ujedno najzahtjevnija je edukacija ŠKMER-a i idealna nadogradnja na MCA trening koji vode Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Stevo Karapandža i gostujući specijalisti pojedinih područja za slastičarstvo i prehranu po posebnim zdrastvenim režimima.

MCA by Alain Ducasse program se provodi hands on konceptom i na engleskom jeziku uz chefa prevoditelja te osigurava najbolje visoko specijalizirane tehnike i inspiracije za vrhunske profesionalce i njihov uspješan rad u restoranima i hotelima. Vode ga renomirani svjetski chefovi i senior predavači te najpoznatije francuske škole gastronomije.

Pod imenom Alain Ducassea danas posluje čak 34 restoranana tri kontinenta i u sedam zemalja – od Pariza do Tokija. Njegovi eukativni programi i kulinarski treninzi se provode u tri škole u Francuskoj različitih specijalizacija i područja. Trening u Splitu namijenjen je chefovima koji traže savršenstvo i žele svoj rad obogatiti posebnim idejama, tehnikama i vještinama suvremene svjetske gastronomije.

MASTER CLASS: Predjela i glavna jela restorana s 3 Michelinove zvjezdice – Chef Instructor Florian Gravelle

Sadržaj Master Classa:

  • usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme vrhunskih namirnica prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restoranas 3 Michelinove zvjezdice
  • usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom namirnica u kombinacijama odabranih menua po Haute Cusine standardima
  • odabir i priprema glavnih namirnica, priloga, temeljaca, krema s načinom posluživanja i platingom
  • usvajanje metodologije i recepata korištenih u restoranima s tri zvjezdice “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London)

voditelj: Chef Florian GRAVELLE (Francuska)

Nakon školovanja u hotelskoj i ugostiteljskoj školi Paul Augier u Nici, Florian Gravelle karijeru je gradio u prestižnim restoranima Azurne obale; Les Pecheurs (1 Michelinova zvjezdica) i Kaisuke Matsushima. Od 2009. godine, zahvaljujući talentu i stalnoj želji za usavršavanjem, postao je dio tima Centre de Formation Alain Ducasse (danas Paris Campus). To ga je odvelo u pariški restoran “Alain Ducasse na Plaza Athénée” s 3 Michelinove zvjezdice gdje je radio kao sous chef Romaina Medera. Gravelleova specijalnost je mediteranska kuhinja, a od 2018. godine jedan je od vodećih instruktora Paris Campusa – École Ducasse koji se smatra edukativnim globalnim standardom u umjetnost kuharstva i slastičarstva.

Master Class Predjela i glavna jela restorana s 3 Michelinove zvjezdice je nadogradnja na MCA za vrhunske profesionalce koji biraju najbolje od najboljeg – bilo da kreiraju ponudu u restoranu, planiraju autorska jela u svom hotelu ili mentoriraju mlade kuhare.

Cijena Master Classa u trajanju od 32 sata iznosi 15.000 kn.
*Opcija s osiguranim smještajem: 16.000 kn
**članovi ŠKMER-a ostvaruju članski popust, mogućnost odabira dvodnevnog modula (8.000 kn)

Za polaznike osiguravamo:
ECOLE DUCASSE Master Class recepture i upute
ECOLE DUCASSE Certifikate

Prijave na linku:https://www.skmer.hr/mediterranean-culinary-arts-by-alain-ducasse/

Komentiraj