uvijek na mreži

Mirisni kolač od jabuka i mascarponea

U siječnju uvijek donosimo čvrste odluke o dijeti, prestanku uživanja u slatkome, ali budite realni: hladno je, teretane ne rade, ostavite takve odluke za neke sretnije dane! Napravite ovaj mirisni kolač od jabuke i mascarponea i uživajte u njemu uz popodnevni čaj ili kavu. Jednostavna je priprema. Evo je.

SASTOJCI: 4 jaja

150 g šećera

1 vanilin šećer

250 g mascarponea

250 g brašna

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

400 g jabuka, oguljenih i narezanih na kockice

pola jabuke narežite na tanke šnite za završno ukrašavanje

POSTUPAK:

Miješajte jaja i šećer mikserom desetak minuta dok se šećer ne otopi i smjesa ne postane svijetla, pjenasta i gusta. U drugoj posudi pomiješajte mascarpone s nekoliko žlica umućenih jaja kako bi se razrijedio.

Spojite razrijeđeni mascarpone s ostatkom umućenih jaja i sve dobro pomiješajte. Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Još jednom sve dobro izmiješajte kako biste dobili glatko tijesto. Na kraju umiješajte jabuke narezane na kockice.

Smjesu prebacite u kalup za torte promjera 24 – 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje ili u duguljasti kalup kao na slici. Smjesu poravnajte i poslažite po vrhu jabuke izrezane na šnite. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko sat vremena.

Pečeni kolač ohladite pola sata na sobnoj temperaturi, a zatim ga pospite mješavinom šećera u prahu i prstohvatom cimeta.

Komentiraj