uvijek na mreži

Mirko Alilović: Tu sam od prvog kampa kada je bilo sedam država, a sada ih je 45

Kreće sedmi po redu međunarodni kamp rukometnih vratara od 1. do 7. srpnja u Omišu okupit će se gotovo 500 vratara, trenera, skauta iz 45 države. Zaštitni znak je Mirko Alilović, proslavljeni hrvatski rukometaš, koji se uoči prvenstva Europe što se u siječnju sljedeće godine održava u Hrvatskoj, vratio u reprezentaciju.
– Od prvog kampa sam tu, tada je bilo djece id sedam zemalja, sada smo došli do 45 država. Kamp raste, dolaze treneri iz niza reprezentacija, ima se što naučiti, vidjeti, aktivni vratari djeci daju savjete, motiv. Najčešće u klubovima nema trenera vratara, meni je sad u klubu drugačija situacija i iz osobnog iskustva mogu reći koliko mi je lakše biti na golu. Trenerski posao me ne zanima, to je borba sa šesnaest karaktera, treba svakome ugoditi, to je jako teško. Ali, rad s djecom me privlači. Ja sam u reprezentaciji počeo sa Zdenkom Zorkom, za mene je on najbolji trener s kojim sam radio – kazao je Alilović.
U par riječi prisjetio se prvenstva svijeta u Splitu 2009. godine, ali i Eura, koji je pred vratima. Hrvatska u Splitu igra u skupini sa Srbijom, Švedskom i Islandom.
– Svjetsko prvenstvo 2009. godine bilo je nezaboravno, neopisivo. Prvu utakmicu igramo protiv Srbije, već me pitaju za ulaznice. Vratio sam se u reprezentaciju, zvao me Červar, sretan sam zbog toga i zadovoljan. Puno vremena je do početka Eura, na raspolaganju sam reprezentaciji – rekao je Alilović.
Mario Čaljkušić, glavni organizator kampa, koji je u ovih sedam godina napravio veliki posao, zahvalio se svima, koji sudjeluju u manifestaciji.
– Nije mala stvar raditi sedmu godinu zaredom ovakav događaj na kojeg dolaze ljudi iz preko 40 svjetskih država. Ova godina je nastavak jedne lijepe priče – kazao je Čaljkušić.
Kroz kamp je svih ovih godina prošlo preko dvije tisuće sudionika, oduvijek su gosti bili rukometni vratarski velikani među kojima treba posebno izdvojiti Thierryja Omeyera, jednog od najslavnijih vratara svih vremena.
– S ponosom možemo istaknuti da smo jedna od najljepših županija te da smo i najsportskija županija tako da nam je drago da se ovakva manifestacija održava u našoj županiji. Godinama pratimo rukometni kamp vratara, koji raste iz godine u godinu i ima odjeka u svijetu sporta – kazao je Tomislav Đonlić, pročelnik za sport Splitsko-dalmatinske županije.

Komentiraj