uvijek na mreži

Na 1. izdanju Erste Rukometne Lige Dalmacije mini rukomet igralo preko 700 djevojčica i dječaka

 

Ovo će biti upisano u povijest, prvo izdanje Erste Rukometne Lige Dalmacije (ERLD) odigrano u šibenskoj dvorani OŠ Meterize bilo je izuzetno, gotovo tisuću posjetitelja našlo se na tribinama, mini rukomet igralo je preko 700 djevojčica i dječaka. Na kraju su pobjednici bili svi, trebalo je biti tamo i vidjeti ta slavlja i tuge kakve samo sport može pružiti. Organizatori iz Rukometne Akademije Balić&Metličić, u suradnji sa sponzorom lige Erste Bankom, prezadovoljni su prvim turnirom.
 
– Za sve nas turnir je bio iznad svih očekivanja, prepuna dvorana… Više publike nema ni na seniorskim utakmicama. Projekt Erste Rukometne Lige Dalmacije već sada je pokazao da smo na odličnom putu, a djeca su nam svojim zadovoljstvom još jednom dala do znanja da se u njih svaki ulog višestruko isplati – kazao je Ivano Balić, koji je zajedno s Perom Metličićem podijelio na stotine autograma, a njih dvojica odgledala su sve utakmice na turniru.
I Metličić je, baš kao i Balić, bio oduševljen onim što je doživio u Šibeniku.
– Nevjerojatno je koliko energije i žara ima u tim malim sportašima, sve su nas iznenadili. Borbe na terenu govore više od bilo čega, a posljednji trenutci i podjela pehara njima ostaju u uspomeni za cijeli život. Važno je da nastave ovim putem, a mi im u tome moramo pomoći svim srcem. Zaslužila su djeca i više od toga, zato idemo dalje – u jednom dahu izrekao je Metličić.
A to dalje je travanj i turnir u Zadru, pa slijede Dubrovnik i Split te velika završnica na kojoj će 8. lipnja u splitskom SC Gripe snage odmjeriti najbolji s četiri turnira.
Poredak: Djevojčice rođene 2007.: 1. Korčula, 2. Vranjic, 3. Izviđač.
Djevojčice rođene 2008.: 1. ŽARK Split, 2. Vranjic, 3. Mini Sunce Biograd.
Djevojčice rođene 2009.: 1. Izviđač, 2. Dugopolje, 3. ŽARK Split II..
Dječaci rođeni 2007.: 1. Solin, 2. Izviđač, 3. Vodice.
Dječaci rođeni 2008.: 1. Dugopolje, 2. Zadar 1954, 3. Izviđač.
Dječaci rođeni 2009.: 1. Dugopolje, 2. Izviđač, 3. Vodice.
Foto: Ivica Čavka
Komentiraj