uvijek na mreži

Na Dalmatinko cup-u 1800 natjecatelja iz cijele regije

Krajem travnja kreće još jedno izdanje Dalmatinko cupa, nogometnog turnira za mlađe kategorije koji obara rekorde iz godine u godinu

Po prvi put, zbog velikog broja prijavljenih ekipa, igrat će se kvalifikacije i to za igrače rođene 2009. godine. Dakle, u nedjelju 2. travnja u Dugom Ratu ulaz na turnir tražit će osam ekipa podijeljenih u dvije skupine, a plasman će izboriti finalisti. U skupini 1 igrat će Talent, Omiš, Pomak i Brela, a u skupini 2 Bili as, Orkan, Union i Spinut. Pobjednik kvalifikacijskog turnira dobit će status nositelja. Prva utakmica igra se s početkom u 10 sati, a finale je planirano za 17.30 sati.


Inače, za Dalmatinko cup 2017 prijavljene su 104 muške momčadi koje će se natjecati u šest generacija (igrači rođeni 04′, 05′, 06′, 07′, 08′ i 09′), a po prvi put u Hrvatskoj na turniru ovakve vrste natjecat će se i djevojčice (osam ekipa) u kategoriji U-13. Sudjelovat će brojni klubovi iz Hrvatske i inozemstva, snage će između ostalih, odmjeriti Hajduk, Dinamo, Split, Budućnost, Rijeka, Vojvodina, Željezničar, Olimpija, reprezentacija Kosova, Koper, Hrvatski dragovoljac… Utakmice će se igrati u Vranjicu, Dugopolju, Podstrani i Klisu, a podršku turniru dale su brojne nogometne zvijezde među kojima su Ivica Križanac, Miralem Pjanić, Goran Jurić, Senijad Ibričić, Milan Rapaić, Ivica Mornar, Tomislav Erceg, Ivica Mornar…


Kao i do sada, Dalmatinko cup pripremio je niz iznenađenja za svoje goste, bit će organizirani brojni izleti, posjet Hajdukovom stadionu, odlazak na utakmicu Hajduk – Split, a nije izostavljen ni humanitarni aspekt turnira, pa će svaka natjecateljska skupina nositi ime po jednoj humanitarnoj dječoj organizaciji, a svi sponzori turnira (Grad Split, Županija Splitsko-dalmatinska, općina Dugopolje, općina Podstrana, Coca Cola, Ghetaldus optika, Uniqa, Victa, Croatia Bus, Građa, Nova rent a car i Sport Vision) dio sredstava uplatit će direktno na račune humanitarnih udruga, čiji će štićenici biti aktivno uključeni u organizaciju Dalmatinko cupa.


– Ostvarit ćemo preko sedam tisuća noćenja, a na turniru će sudjelovati oko 1800 djece. Posebno smo ponosni na humanitarni dio Dalmatinko cupa, uvijek želimo naglastiti da svi članovi šire društvene zajednice moraju biti jednako važni – kazao je idejni tvorac Dalmatinko cupa i predsjednik udruge Dalmatinko Domagoj Bojčić.

Komentiraj