uvijek na mreži

Na današnji dan prije 33 godine osnovan je Split Tommy, danas najtrofejniji futsal klub u Hrvatskoj

Kroz svoju povijest stekao je veliku popularnost, ne samo u Hrvatskoj, već i van granica Lijepe naše.

Sve je započelo 9. siječnja 1985. godine. U to vrijeme nitko nije mogao naslutiti da će zima 85′ označiti početak jedne momčadi koja će se kasnije vinuti u sami vrh hrvatskog, a nedugo zatim i europskog futsala. Klub je svojim dostignućima, od prvih godina svog postojanja, impresionirao sve zaljubljenike futsala. Iz godine u godinu, rasla je i podrška i snaga ovog velikana.

Do svog prvog naslova prvaka Hrvatske došli su u sezoni 1996./97. Bijeli tada nisu mogli ni zamisliti kako je to tek jedan u nizu velikih trofeja koje će u budućnosti osvojiti.

Zlatna era splitskog kluba započinje 2001. godine kada su osvojili i prvu dvostruku krunu. Bijeli su tada napravili nešto što nikome poslije nije uspjelo. Osvojili su prvenstvo i kup pet puta u šest godina. Čak četiri dvostruke krune. U tom razdoblju osvojeno je i treće mjesto na UEFA Futsal Kupu.

Do današnjeg dana osvojene su još dvije dvostruke krune i dva kupa što splitski klub čini najtrofejnijim futsal klubom u Hrvatskoj.

Svih ovih godina, mnogi veliki ljudi, veliki sportaši, kao i brojni sponzori, dali su svoj obol da bi se klub vinuo u neslućene sportske visine. Međutim, bilo bi nepravedno posebno ne istaknuti jednog čovjeka bez kojeg klub ne bi bio ono što jest – predsjednika Ivu Zokovića.

Unatoč bogatoj povijesti i brojnim postignućima vjerujemo kako ono najbolje, za ovog splitskog velikana, tek dolazi!

Komentiraj