uvijek na mreži

Na Grand Gourmetu u Makarskoj najboljima podijeljena odličja

U završnici Grand Gourmeta 2018 dodijeljene su u četvrtak navečer nagrade i priznanja. Među ostalim natjecanjima, održano je službeno prvenstvo Hrvatske za barmene gdje je prvo mjesto odnio dubrovački koktel majstor Mario Margaretić i zastupati će nacionalni tim na predstojećem prvenstvu u Kini 2019. godine. Dušan Janjatović iz Požege po 7. put postao državni prvak u kategoriji Flaire – akrobacijama s barskim priborom pri izradi barskih mješavina. U ukupnom poretku barista koji su se natjecali u tri kategorije (izrada napitka na bazi espressa, singature drink na bazi espressa i latte artu) prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Radul Dubljević
Slavonka Katarina Kuba s iskustvom rada u boljim splitskim restoranima, a danas je zaposlena u zagrebačkom hotelu Westin, ukupna je pobjednica u kategoriji konobara.

Među restoranima proslavili su se natjecatelji iz Novog Sada; studenti Prirodoslovno – matematičkog fakulteta s Odjela za turizam i hotelijerstvo. Drugo je, pak, mjesto zauzela ekipa hotela Rivijera iz Makarske, dok je treći bio Catering SC, vodeće i velika splitska catering kuća koja djeluje pri Sveučilištu u Splitu i zapošljava oko 170 djelatnika.

Komentiraj