uvijek na mreži

Na Gripama Split, Cibona, Partizan i Maccabi

Sve je spremno za 3. HEP turnir Europskih prvaka što će se od 27. do 29. prosinca u organizaciji KK Split održati na Gripama. Na turniru, uz domaćina, sukladno Propozicijama (pravo nastupa imaju samo klubovi, koji su osvojili Kup prvaka) sudjeluju zagrebačka Cibona, beogradski Partizan i Maccabi iz Tel Aviva. Igra se u konkurenciji juniora (igrači rođeni 1999. godine i mlađi).
– Bit će to tri dana izvanredne košarke, ovakvi turniri bitni su za razvoj mladih igrača. A i dobro je da s vremena na vrijeme odmjere snage s vršnjacima iz drugih država. Splitovi juniori imaju odličnu ekipu, koja je već nekoliko sezona zajedno, vjerujem da će gledatelji na Gripama imati što vidjeti – kazao je legendarni Splitov kapetan Srđan Subotić, koji sada vodi kadete “žutih”, a na turniru će biti asistent treneru junioru Mili Karakašu.
O turniru je govorio i kapetan Splita Ivan Vrgoč, koji je igrao i na prva dva izdanja turnira.
– Ovo će mi biti treći nastup i mogu vam reći da jedva čekam utakmice. Poznam većinu igrača iz Cibone, Partizana i Maccabija, protiv dosta njih sam igrao, siguran sam da će biti izuzetno kvalitetne utakmice. Naime, Partizan i Maccabi su vodeće momčadi u svojim državama, a Cibona uvijek ima kvalitetne juniore. Atmosfera u našoj momčadi je odlična, već dugo smo zajedno, maksimalno smo uigrani – rekao je Vrgoč.

Komentiraj