uvijek na mreži

Na konferenciji “Kompetencije za turizam” predstavljene dosadašnje i buduće aktivnosti uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva

Projekt pod nazivom “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split” kreće u konkretnu realizaciju projekta, izgradnju potrebne infrastrukture i predviđenih objekata. Na preliminarnoj konferenciji “Kompetencije za turizam” na kojoj su između ostalih nazočili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Ivica Puljak, predstavljene su kroz zanimljivu prezentaciju prof. Andree Bilandžić i Maje Pivčević dosadašnje projektne aktivnosti, direktorica TZ Split Alijana Vukšić se osvrnula na važnost suradnje s gradom Splitom kao jednom od vodećih turističkih destinacija, a Igor Leben iz hotela Le Meridien Lav govorio je o važnosti projekta Regionalnog centra kompetentnosti za Splitsko-dalmatinsku županiju. 

  • Podizanje učeničkih kompetencija obrazovanja najvažniji je cilj jer će nam to u konačnici dati bolji turistički proizvod i veći profit – kazao je danas ravnatelj Turističko – ugostiteljske škole Split Ivo Bilić nakon završene preliminarne konferencije na temu: “Kompetencije za turizam” 

Podsjetimo, Regionalni centar kompetentnosti u Splitu razvijat će standard zanimanja, kvalifikacije i strukovni kurikulum za kvalifikaciju hotelijersko-turistički tehničar kroz redoviti sustav strukovnog obrazovanja. Uz navedeno, razvijat će se također relevantni standardi i obrazovni programi u obrazovanju odraslih za kvalifikacije: voditelj (manager) hrane i pića, gastronom specijalist za dalmatinske delicije, event manager, voditelj malog hotela i voditelj prijamnog odjela hotela (šef recepcije). S obzirom na obuhvat kvalifikacija, regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Splitu profilirat će se kao centar izvrsnosti koji će generirati najbolji i najkvalitetniji ljudski potencijal ponajprije u segmentu hotelijerstva, ali i kroz obrazovne programe obrazovanja odraslih u segment gastronomije na području Dalmacije.

  • Splitsko-dalmatinska županija značajno participira u ovom projektu sa gotovo 60 milijuna kuna vlastitih sredstava i prisutni smo u projektu od samog početka. Ono što nas očekuje u naredne dvije godine su značajnije aktivnosti u smislu izgradnje objekta, a osim dogradnje škole niknut će i manji hotel koji će učenicima služiti za praktičnu nastavu. Nama je najvažnije da razina obrazovanja u sektoru turizma bude na najvišoj razini – istaknuo je Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Gradonačelnik Ivica Puljak istaknuo je važnost razvoja ovakvog centra.

  • Grad Split mora postići da turizam bude održiviji, da bude kroz cijelu godinu i da bude motor ostatku ekonomije. Zato je ovo je izuzetno važan projekt u kojem će se cijela škola transformirati i čestitam svim kolegama koji su ga dobili.
Komentiraj