uvijek na mreži

Nakon prejedanja pomognite svom organizmu detoksikacijom!

Blagdani su uvijek odlična izlika za opuštanje uz nezdravu hranu u velikim količinama, ali i za višak kalorija koje ste unijeli ovih dana, ima rješenja. Prije svega, osigurajte svom organizmu dovoljno vode dnevno i izbjegavajte druge napitke kako biste što efikasnije osvježili svoj organizam.

Smanjite unos kave i alkohola. U periodu detoksikacije obavezno povećajte unos voća i povrća kako biste dobili potrebne doze vitamina i minerala koje su nakon nezdrave hrane neophodni vašem organizmu. Neka vam dan započne smoothijem, a juhe nek su obvezni dio vašeg ručka. Osim vode, pijte zeleni čaj, a umjesto masne hrane, nek su vam na jelovniku brokule, šinat i šparoge!

Šparoge poznati čistači jetre. Mesnate stabljike šparoga uvijek su se smatrale vrijednim povrćem, a cijenjene su zbog svog sočnog okusa i blage teksture. Zelenu boju duguju klorofilu poznatom “čistaču” jetre i krvi. Energetska vrijednost šparoga je vrlo mala što ovo povrće svrstava visoko na listu poželjnih namirnica za skidanje suvišnih kilograma.

Komentiraj