Općenite preporuke su da bismo trebali piti od 1,5 do 2 litre vode na dan. Ako ste od onih koji baš i ne vole piti vodu, napravite svoju verziju vode s okusom. Dodajući joj kriške limuna, tijelu ćete osigurati doze vitamina C, ubacite li malo đumbira, potaknut ćete detoksikaciju, te topljenje masnih naslaga, a ako svojoj vodi dodate začine poput metvice potaknut ćete rad probave.
Voće je potrebno izrezati na manje komade i dodati u vodu sobne temperature. Zatim staviti hladiti. Što se duže voće, povrće i začini namaču – okus je bolji. Ipak, kod nekih vrsta voća i povrća vrijede druga pravila – krastavac, baš kao dinja i lubenica brže će upiti vodu pa ih nemojte dugo namakati, a citruse poput limuna i naranči s korom u vodi držite najviše dva sata jer bi voda mogla popirimiti gorkast okus.
KRASTAVAC: Dvije litre vode obogatite jednim nasjeckanim krastavcem. Osvježavajući napitak potaknut će mršavljenje.
BOROVNICE: U pet šalica vode dodajte jednu šalicu opranih borovnica,
jedan oprani i tanko rezani limun, te četiri grančice opranog, svježeg ruzmarina. Ostavite dva sata u frižideru. Po želji, možete dodatno rashladiti kockicama leda.
CITRUSI:
Pola narezane naranče, pola narezanog limuna i pola narezanog grejpa. Ohladiti.