uvijek na mreži

Naučite pripremati tatar odrezak i carpaccio

Želite li naučiti kako pripremati tatar i carpaccia od mesa, povrća, rakova i ribe, uključite se u ovu jednodnevnu radionicu chefa Željka Nevena Bremeca za ljubitelje kuhanja i dobrih zalogaja. Oko tatarskog odreska raspredaju se svakojake legende i tračevi o porijeklu. Najprihvaćenija je priča da su ga u Europu donijeli mongolski osvajači. Žilavi ratnici za koje se tvrdilo su i noćili jašući na konjima. Prema predaji bi trakice sirova mesa uglavljivali između sedla i svog konja, tako ga omekšanog, ugrijanog, podmazanog konjskim sokovima, začinjavali kojekakvim travama koje bi našli po stepama te jeli sirovog.

Vremenom tatar dobivao je svoje inačice diljem svijeta, kao i priče o nastanku. Kako bilo, u meksičkoj varijanti tatarskog bifteka, iskosana govedina odležava u soku od limete, Nijemci pak imaju svoju varijantu “mett” koja se pravi od svinjskog mesa i servira se na raženom kruhu, a Nepalci ga rade od bizona. U međuvremenu tatar je dobio izvedenice od ribe i povrća, kao i kombinacije govedine s ribom koje ćemo iskušati u Bremecovim recepturama i varijanama kakve je pripremao u kuhinjama boljih restorana i hotela te na usavršavanjima koja je pohodio diljem svijeta.

Cijena tečaja je 550 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji”, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr

Komentiraj