RECEPT: Nutella kruh, mekana i mirisna poslastica
Ova kombinacija omiljene nam nutelle i finog mekog tijesta će zadovoljiti sve sladokusce.
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
kocka svježeg kvasca
100 ml toplog mlijeka
50 g šećera
100 g kiselog vrhnja
2 jaja
pola žličice soli
50 g otopljenog maslaca
500 g glatkog brašna
4 žlice nutelle
Svježi kvasac pomiješajte sa žličicom šećera i žličicom brašna i 100 ml toplog mlijeka. Pustite ga da se digne. Dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite fino glatko tijesto.
Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena, podijelite ga na pola i svaku polovinu razvaljajte u tanki pravokutnik. Sasvim tanko ga premažite omekšalom nutellom. Premazano tijesto zarolajte i razrežite uzdužno sa škarama te savijte dobivene dvije trake jednu oko druge. Stavite u lim za pečenje te ponovite postupak s drugim dijelom tijesta. Ostavite štruce da se malo dignu te pecite na 170 C ( ventilator) 30 minuta.
U slast!
Foto: Simply Home Cooked