uvijek na mreži

RECEPT: Nutella kruh, mekana i mirisna poslastica

Ova kombinacija omiljene nam nutelle i finog mekog tijesta će zadovoljiti sve sladokusce.

Sastojci potrebni za izradu tijesta:

kocka svježeg kvasca

100 ml toplog mlijeka

50 g šećera

100 g kiselog vrhnja

2 jaja

pola žličice soli

50 g otopljenog maslaca

500 g glatkog brašna

4 žlice nutelle

Svježi kvasac pomiješajte sa žličicom šećera i žličicom brašna i 100 ml toplog mlijeka. Pustite ga da se digne. Dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite fino glatko tijesto.

Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena, podijelite ga na pola i svaku polovinu razvaljajte u tanki pravokutnik. Sasvim tanko ga premažite omekšalom nutellom. Premazano tijesto zarolajte i razrežite uzdužno sa škarama te savijte dobivene dvije trake jednu oko druge. Stavite u lim za pečenje te ponovite postupak s drugim dijelom tijesta. Ostavite štruce da se malo dignu te pecite na 170 C ( ventilator) 30 minuta.

U slast!

Foto: Simply Home Cooked

Komentiraj