uvijek na mreži

Novinari televizija upalili četvrtu svijeću Gastroadventa u Splitu

  • Završili smo ovogodišnji Gastroadvent posvećen maslini, a ovdje u restoranu Zrno soli koji je naš domaćin se probala rakija od masline, suhi vermouth napravljen po molekularnoj miksologiji i koji je krut pa se jede, a ne pije, te tridesetak drugih drugih delicija s maslinama, uključujući i slatko – kazala je organizatorica Olja Martinić.

Turistička zajednica grada Splita uvijek je uz ovakve manifestacije koje doprinose pozicioniranju Splita kao nezaobilaznom gastrodestinacijom. Ne čudi stoga da je direktorica Alijana Vukšić bila zadovoljna odzivom ugostitelja, ali i medija koji su na najbolji mogući način još jednom prezentirali grad pod Marjanom.

  • Ovakve manifestacije su važne zbog gostiju, ali i zbog naših građana jer nam je važno da  i njima pružimo mogućnost probanja nekih novitadi u našoj kuhinji – kazala je direktorica TZ Splita Alijana Vukšić. Na pitanje može li se Advent u Splitu približiti onom zagrebačkom, kazala je:
  • Mi ovdje ipak njegujemo drugačiju tradiciju, na moru smo, puno nam je toplije, ali ja mislim da se i u našem adventu može također jako uživati. Doduše, uz sunčane naočale i kratke rukave – zaključila je s osmijehom i pozvala Splićane da i dalje u velikom broju posjećuju sve ovakve manifestacije.

 

Organizatorica sedmog Gastroadventa u Splitu na kraju nam je priznala kako je ovog puta imala dosta brige oko organizacije:

  • Zbog moje bolesti je bilo vrlo upitno kako ću ovogodišnji Gastroadvent organizirati. No, novinari koji već sedam godina donose svjetlo u naš grad, poslali su mi poruku u kojoj je stajalo ”mi ćemo sve napraviti, tvoje je samo da dođeš”. Hvala im jer su tom gestom poslali najljepšu poruku svima – zaključila je Olja Martinić.           foto: Adela Visković
Komentiraj