uvijek na mreži

Odlični Kedžo i Scott vodili “žute” do pobjede

Split je u dvoboju 11. kola Hrvatski Telekom Premijer lige svladao Škrljevo s 97:75 (23:22, 27:16, 24:13, 23:24). “Žuti” su utakmicu prelomili u drugoj i trećoj četvrtini. Prva imena dvoboja bili su Mike Scott i Mateo Kedžo, koji su postigli po 21 koš.
– Malo me bilo strah poslije utakmice protiv Lovćena, jer ne volim kad igramo dvije utakmice unutar 48 sati iako smo takvu situaciju već imali. Mentalno smo bili odlični, dobro smo reagirali i trčali. Jedino je mala zamjerka na slobodna bacanja, a sve ostalo je bilo na nivou – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.
Na njegove riječi nadovezao se Mateo Kedžo.
– Najvažnije je kad si favorit ući u agresivno i ozbiljno, što smo i napravili. Držali smo ritam cijelu utakmicu. Naša kvaliteta i snaga došle su do izražaja, ovo je realan omjer snaga. Kad imaš desetak poena razlike na poluvremenu, prvih pet minuta treće četvrtine je najvažnije. Tu smo pokazali karakter i mirnoću. Zadovoljan sam pristupom momčadi.
Ima nekoliko novih igrača u momčadi, treba to uštimati. Neke smo utakmice izgubili poput Zadra, Krke i Borce, ali nismo loše igrali. Napredujemo, bitno je sačuvati zdravlje i svježinu. Nema razloga da se ne nastavimo dizati – kaže Kedžo.
Trener Škrljeva Damir Rajković priznao je da je Split bolja ekipa.
– Teško nam je igrati protiv ekipa iz ABA Lige jer te ne ostavljaju na čistom šutu, imaju dobru tranziciju i to nam je stvaralo probleme na startu. Nemamo potencijal igrati na nivou ekipa iz višeg ranga, ali ove sezone smo u dobrom ritmu. Nadam se da ćemo se Splitu revanširati doma – rekao je Rajković.
Iskusni Siniša Štemberger bio je ponajbolji u redovima Škrljeva.
– Držali smo se solidno u prvom poluvremenu dok smo imali više snage. Split je podigao agresivnost i zatvorio nas na pozicijama gdje smo stvarali prednost. Bili smo mlaki u obrani, previše smo poena primili. Nakon dugo vremena igrali smo protiv momčadi koja odskače od ostatka lige po razini agresije i kontakta – kazao je Štemberger.

Komentiraj