uvijek na mreži

Ovacije publike na praizvedbi baletne opere Atlantida:Legenda o Dan’zoru

Sinoć je u splitskom teatru praizvedena baletna opera Mirka Krstičevića Atlantida:Legenda o Dan’zoru, a publika je protagoniste ispratila ovacijama i dugotrajnim pljeskom.
Orkestrom Opere HNK Split i solistima ravnao je maestro Alan Bjelinski, predstavu je režirao Goran Golovko, a koreograf je Igor Kirov. Naslovnu ulogu Dan’zora tumači tenor Bože Jurić Pešić, a u ostalim solističkim ulogama nastupili su pjevači Božo Župić, Marko Lasić, Antonija Teskera, Mate Akrap, Vinko Maroević i Špiro Boban, te baletani Artjom Žusov i Ivan Boiko.

Legenda o Dan’zoru prvo je od tri Krstičevićeva glazbeno-scenska djela koja čine trilogiju pod zajedničkim imenom Atlantida. Prva priča, Legenda o Dan’zoru, događa se na samom začetku atlantske civilizacije, druga na vrhuncu moći, a treća na samom kraju, odnosno u vremenu raspada moralnih i duhovnih vrijednosti što je i dovelo do propasti Atlantide.

Atlanida: Legenda o Dan’zoru, naglašava autor, još je jedna priča o vječnoj igri svjetla i tame, o našem kolektivnom putovanju u potrazi za boljim, sretnijim i smislenijim životom. „Što zapravo čini sretan život? Niz sretnih trenutaka, a mnogi u očajnom nastojanju da dođu do sretnog života preskaču upravo te sretne trenutke, odnosno život sam.“

Predstava je na rasporedu 5.7.9.i 10. ožujka.

Komentiraj