Pamuk kiflice, najmekše tijesto na svijetu
Danas vam donosimo recept za najmekše kiflice koje smo probali. Priprema je jednostavna, samo zahtijeva malo više vremena.
Potrebno vam je:
900 g brašna tip 500,
1 kesica suhog kvasca (7gr),
2 jaja,
400 ml toplog mlijeka,
180 ml ulja,
1 žlica šećera,
1 žličica soli
Priprema:
U jednu posudu stavite toplo mlijeko pa zatim ulje, dva bjelanjka, jednu žlicu šećera i jednu kesicu suhog kvasca. Izmiješajte. Postepeno dodajte jedan dio brašna i žličicu soli pa mijesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmijesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Nauljite gotovo tijesto, poklopite i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da tijesto ostavite oko sat i po do dva sata.
Kad se tijesto uzdiglo, prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i isijecite na sitnije dijelove. Razvaljajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadjevom. (šunka- sir, marmelada, čokolada…) Smotajte kiflice, premažite ih preostalim razmućenim žumanjcima (možete ih posuti sezamom, kimom..) pa ih stavite peći u zagrijanu pećnice na 180 stupnjeva, petnaestak minuta dok porumene.