uvijek na mreži

Pavlović: Cilj je titula prvaka Hrvatske 2020. godine

Dugo su u redovima Jadrana krili povratak velikog asa, a onda je “grunulo” sa Zvončaca. Najveći vaterpolo trener svih vremena Ratko Rudić angažiran je u redovima Jadrana i postao je dio velikog projekta kojemu je konačni cilj titula prvaka Hrvatske 2020. godine kada Jadran slavi stoti rođendan.
– Ovo je veliki događaj Jadran, ali i za Split. Prije nekoliko dana na našoj zadnjoj sjednici IO-a Ratko Rudić postao je član i šef struke. Ne trebamo ga predstavljati, odigrao je sedam godina za Jadran. Želja nam je da se klub za tri godine vrati na vrh hrvatskog vaterpola. Mislim da uz njegovo stručno vođenje možemo lakše doći do naših ciljeva. Prva je godina iza nas, dolazak Ratka je jedan od prvih i najvažnijih koraka. U iduće tri godine podizat ćemo letvicu i biti sve bolji. Mile Smodlaka neće više biti trener. Vodit će mlade, što se tiče Pavića, doći će ovo ljeto na bazen, s njim ćemo razgovarati. Željeli bi vratiti igrače iz splitskog bazena. Imamo već kandidata, ali je rano da danas kažemo. Mogu samo potvrditi da je Ivan Asić kandidat – kazao je predsjednik Jadrana Albert Pavlović.
Svoje razmišljanja ponudio je i Rudić.
– Nakon povratka iz Brazila, iza Olimpijskig igara ušao sam kompletno u umirvoljenički status. Nisam imao planove vezane uz vateprolo, ali u kontaktima sa članovima Jadrana, prezentirali mi projekt, kojeg sam rado prihvatio. To je projekt koji ima velik potencijal. Odlična je posložena Uprave, bivši igrači se dobro organizirali. Za postići određen cilj prvi uvjet je da se stvori jaka i efikasna organizacija. Jadran je na dobrom putu. Podsjeća me na situaciju kada sam 2004. godine bio pozvan od strane Saveza. Tada su tamo bili Bukić, Bebić, Sukno, Drnasin. Vjerujem u takve projekte, jer poznajem ljude i njihovu sposobnost. Kao što sam tada vjerovao u tu grupu, i danas sa velikim zadovoljstvom ulazim u zajednički rad. Imamo dva pravca razvoja, jedan je konsolidacija kluba u svakom pogledu, infrastrukture, pokrivanja bazena, rad s mladima. To su sve elementi koji klubu daju stabilnost. Drugi pravac je rezultat, pošto Jadran slavi 100 godina 2020. godine. Rezultat je vrlo bitan. Nastojat ćemo se ojačati u svakom pogledu. Nisam za polovične ciljeve, ili idemo na najviše rezultate ili nisam zainteresiran. Moramo biti realni, ali ne trebamo sebi postavljati limite. Ja sam ovdje počeo, proveo svoju mladost, produkt sam splitske sportske škole. Poslije obilaska svijeta sam se vratio nazad. Moj povratak je emocionalna odluka, prva ljubav se kao i u životu uvijek pamti. Nisam zainteresiran raditi bilo što, ali ako su projekti koji me posebno motiviraju onda ulazim sa entuzijazmom

Komentiraj