uvijek na mreži

Pet strijelaca za pet golova “bijelih”

Pet strijelaca, Vlašić, Nižić, Erceg, Said i Ohandza za pet golova protiv Splita i pobjedu od 5:2, Hajduk je nastavio svoj niz i sada je u seriji od tri pobjede u prvenstvu što se ove sezone još nije dogodilo. Pobjedom u gradskom derbiju “bijeli” su se, zahvaljujući porazu Osijeka protiv Rijeke, vratili na treće mjesto. Bio je to očekivani trijumf Hajduka, Split je ipak jedna od najlošijih momčadi lige, ali trenera Joana Carrilla može veseliti pogled unatrag. Naime, Hajduk je u posljednjih pet utakmica osvojio 13 bodova, uz gol razliku 14:3, a kada se zna da je u tom nizu velika pobjeda nad Dinamom usred Zagreba, onda zadovoljstvo trenera “bijelih” može biti još veće. Split je držao nekakav ritam, došao na 1:1, pa bio i na 3:2 (strijelci su bili Tomičić i Ugrina), a onda je golovim Saida i Ohandze potopljen u finišu utakmice. Bez obzira što nije postigao gol, oduševio je Toma Bašić, koji je imao dvije odlične asistencije, a o njegovim škaricama, lopta je pogodila vratnicu, u 79. minuti dugo će se pričati.
– Škarkce su lijepe, ali bolje su dvije asistencije, jer su značile dva pogotka – kazao je nakon utakmice sretni Bašić.
Carrillo je sada na 56 osvojenih bodova, nekakav cilj, koji bi zadovoljio vodstvo kluba je 65 osvojenih bodova, a i sa 62 boda nitko mu ništa ne bi prigovorio. A još je šest kola do kraja prvenstva, u igri je 18 bodova. Hajduk, praktički, ovaj drugi dio sezone vodi trku sam sa sobom, odnosno s tim postavljenim ciljem, a paralelno s tim radi na kompletnoj klupskoj rekonstrkuciji. Ne tako davno ta priča nije izgledala baš dobro, ali slika se nakon ovih pet posljednjih utakmica totalno preokrenula.
– Najbitnije je povjerenje s Hajdukove strane. Nije bitno osvojiti bodove već postići cilj, ne samo sada, nego i u slijedećoj sezoni, a klub će izabrati osobu koja vrijedi – kazao je Carrillo.

foto: hajduk.hr

Komentiraj