uvijek na mreži

Pobjeda Splita u beogradskoj drami

Veliku pobjedu, u pravoj drami, ostvarili su “Žuti”, Split je na gostovanju u Beogradu u dvoboju 2. kola Druge ABA lige sa 78:72 (17:14, 22:20, 21:21, 18:17) svladao domaći Dynamic. Momčad Vladimira Anzulovića, osim u prvih par minuta, cijelo vrijeme kontrolirala je utakmicu, odigrala izvrstan dvoboj, a u samoj završnici “Žuti” su zadržali mirnoću i koncentraciju. Na kraju su Kedžo i društvo burno proslavili važan trijumf, a gostoljubivi domaćini naše momke počastili su pizzama, koje su u svlačionici doslovno “planule”. Split je u Drugoj ABA ligi startao s dvije pobjede. Momčad se ne vraća u Split već će iz Beograda kreće za Zagreb, s tim da će jednu noć ostati u Slavonskom Brodu. U subotu “Žuti” u 1. kolu HT Premijer lige gostuju kod Hermes Analitice.
– Bila je ovo prava utakmica, dostojna Druge ABA lige, držim da smo na kraju zasluženo pobijedili, jer smo veći dio utakmice bili u vodstvu. Idemo dalje, za sedam dana na Gripe nam stiže Rogaška s kojom smo imali jaku pripremnu utakmicu. Nikome neće biti lako na našem parketu – rekao je Splitov trener Vladimir Anzulović.
Kapetan Mateo Kedžo 2 15 postignutih poena, uz Veljačića, bio je najefikasniji igrač utakmice.
– Ostvarili smo važnu pobjedu, Dynamic je odlična momčad i samim tim ovaj trijumf ima dodatnu dimenziju. Momci su se hrabro borili, bili smo baš prava momčad. Sada nema opuštanja, idemo dalje, lijepo je ući u sezonu s dvije pobjede. Vjerujem da će ovo što radimo prepoznati i naši navijači i sljedećeg tjedna kada nam stižu Rogaška i Cedevita napuniti Gripe – kazao je Kedžo.
U pobjedi nad Dynamicom igrali su Kalajžić 5, Veljačić 15 (4 skoka, 4 asistencije), Kedžo 15 (6 skokova, 3 asistencije), Gabrić 12 (6 skokova), Omrčen, Marčinković 7 (8 skokova), Jukić, Kovačević 8, Vrgoč, Morris 14 (5 skokova, 5 asistencija), Cobbins 2.

Komentiraj