uvijek na mreži

Pogreb princa Philipa sljedeće subote, Harry stiže bez Meghan

Britanska kraljevska porodica oprostit će se od princa Philipa, supruga Elizabete II. 17. travnja na privatnom pogrebu u dvorcu Windsor, u prisustvu princa Harryja, ali ne i njegove supruge Meghan, objavila je u subotu Buckinghamska palača.

Sahrana princa Philipa održat će se u subotu, 17. travnja u kapeli Sv. Jurja u dvorcu Windsor gdje je u petak preminuo suprug britanske kraljice Elizabete II.

Samo 30 osoba, njegovo četvero djece (Charles, Anne, Andrew i Edward), unuci i drugi rođaci biti će nazočni, u skladu s mjerama povezanim s pandemijom koronavirusa. Obredu će nazočiti princ Harry nakon burnog napuštanja monarhije. Njegova trudna supruga Meghan, kojoj je liječnik savjetovao da ne putuje na pogreb, ostat će u Sjedinjenim Državama, rekao je jedan glasnogovornik palače.

Stanovništvo je pozvano da na početku obreda minutom šutnje oda počast princu Philipu 17. travnja, samo četiri dana prije kraljičina rođendana koja će 21. travnja napuniti 95 godina. U Velikoj Britaniji počeli su dani žalosti 9. travnja i završit će s danom ukopa.

Komentiraj