uvijek na mreži

Predstavljanje knjige o Rudolfu Bunku

Knjiga Potraga za slikama – Tragom mog oca Rudolfa G. Bunka Bojane Denegri bit će predstavljena na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split u ponedjeljak 15. listopada s početkom u 19 sati. Knjiga se bavi životom i rekonstrukcijom likovnog i kazališnog stvaralaštva njemačkog slikara, scenografa i kazališnog redatelja Rudolfa Gerharta Bunka koji je četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća djelovao u splitskom Kazalištu.

Bunkovo ime danas nosi ugledna kazališna nagrada za scenografiju, kostimografiju, oblikovanje svjetla i dizajn koju bijenalno dodjeljuje HNK Split. Djelujući u razdoblju velikih imena splitskog teatra, Silvija Bombardellija i Tomislava Tanhofera, Bunk je jedan od utemeljitelja Splitskog ljeta.

Knjigu, koja izlazi u izdanju Naklade Bošković, predstavit će njezin urednik Marin Kuzmić, kazališni kritičar i povjesničar dr. Tonči Šitin, nakladnik Zoran Bošković i autorica knjige Bojana Denegri, slikareva kći. Gradski zbor Brodosplit nastupit će izvedbama dviju skladbi iz njemačke i hrvatske baštine: Freiheitslied Roberta Schumanna i Damaltino povišću pritrujena Ljube Stipišića Delmate.

Davor Vuković

Komentiraj