uvijek na mreži

Probajte marokanske palačinke – BAGHRIR!

Čuvene marokanske palačinke pozate su kao palačinke s tisuću rupica, a peku se samo s jedne strane

Sastojci: 2 šalice griza, 1 šalica brašna, 1 vrećica suhog kvasca, 1/4 kašičice praška za pecivo, pola kašičice soli, pola kašičice šećera, 1 jaje, 1 šalica toplog mlijeka, 2 šalice šalice tople vode.

Priprema:

1. Sve sastojke izmiješajte u mikseru dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite tijesto pola sata. Kada na površini tijesta nastanu mjehurići tijesto je spremno za pečenje.

2. Zagrijte srednje veliku tavu te ulijevajte tijesto. Svaku palačinku pecite 1 do 2 minute dok ne nastane puno rupica. Palačinke ne okrećite nego ih pecite samo s jedne strane. Servirajte s maslacem i medom.

Komentiraj