uvijek na mreži

Protiv Messija je bilo najteže, nisam ga ni uspio dohvatiti

Otišao je kao dječarac, gotovo natjeran, s 18 godina, tada je njegov transfer u Napoli vrijedan više od tri milijuna eura spasio Hajduk. Četiri i pol godine su prošle, Josip Radošević vratio se u Hajduk, ima 23 godine i iza sebe iskustvo igranja u talijanskoj, španjolskoj i austrijskoj ligi. S tim da je ovaj dio van Hajduka jedno kratko vrijeme proveo i u Rijeci.
– Dosta je vremena prošlo, gotovo pet godina, osjećam se kao da sam bio ovdje cijelo vrijeme, kao da nikada nisam ni otišao iz Hajduka – kazao je Radošević.
Radošević u zimu 2013. godine i danas?
– S nogometne strane sam iskusniji i zreliji, imam obitelj, dijete je na putu, dosta se stvari promijenilo. O mom povratku u Hajduk prevagnula je odluka supruge Ružice i mene je prevagnula. Vidio sam pozitivnu priču ljudi koji vode Hajduk, sebe sam vidio u toj priči. Siguran sam da je ovo jedna stepenica više u mojoj karijeri – kaže Radošević.
Njegov povratak bio je nekako iznenađujući s obzirom na to da je s Red Bull Salzburgom osvojio duplu krunu.
– Iza mene je dobra sezona, imao sam i neke izdašnije ponude od Hajdukovih, ali prevagnula je želja za povratkom – rekao je Radošević.
Od svih liga u kojima je igrao najugodnije se osjeća u Primeri.
– Svaka liga ima neke svoje stvari, Španjolska je na mene ostavila najveći dojam. Tamo se uživa u nogometu na specifičan način – kazao je Radošević.
Ove je sezone sa Salzburgom igrao Europsku ligu, a to je i Hajdukova želja.
– Nadam se da ću opet igrati Europsku ligu, to je i realno – kaže Radošević.
Kao 18-godišnjak je debitirao za Hrvatsku, do pojave Alena Halilovića bio je najmlađi debitant u povijesti “kockastih”. Ali, nakon te utakmice protiv Belgije u rujnu 2012. godine više nije zaigrao.
– Ne želim se nametati preko izjava, želim uživati u svakom treningu, i u svakoj utakmici, pa što dragi Bog da. Naravno, reprezentacija je želja – kazao je Radošević.
Od dana kada je bio u Hajduku zatekao je tek Dantea Stipicu. A tada je bio trener Mišo Krstičević.
– Stipicu sam zatekao, samo je on ostao iz dana kada sam bio u svlačionici. Trener Mišo Krstičević imao je veliku ulogu u mojim počecima u prvoj momčadi Hajduka, trenirao me u juniorima, imao sam s njim otvoren razgovor, nakon što smo popričali odlučio sam potpisati ugovor – kaže Radošević.
Mlad je otišao u Napoli.
– U tom trenutku nije bilo izbora, zvali su me i kazali da će za Hajduk biti teško ako tada ne odem. Prihvatio sam sve – kratko će Josip.
U Rijeci je proveo dio karijere.
– Klubovi su se dogovorili, nisam imao izbora. Vrijeme provedeno u Rijeci je bilo dobro, čestitam momčadi na osvojenom prvenstvu i kupu. Ne plašim se nekih reakcija zbog toga što sam igrao u Rijeci – jasno će Radošević.
Svjestan je velikih očekivanja, koja su pred njim. Radošević je jedan od vođa ovog Hajduka.
– To su normalne stvari, neće biti problema, sebe ću podrediti momčadi. Imam kvalitete i iskustvo za guranje momčadi prema naprijed. Dolazim kao drugačiji igrač nego onaj, koji je otišao. I po pitanju izvedbe – kaže Radošević.
Dugo se razgovaralo oko njegovog dolaska.
– Duže vrijeme smo razgovarali, osjetio sam čiste stvari u tim našim sastancima – rekao je Radošević.
Izdvojio je najtežeg rivala protiv kojeg je igrao, ali i najboljeg s kojim je igrao.
– Messi mi je ostavio najveći dojam, vidio sam s kakvom lakoćom igra nogomet, oduševio me. Jedno je vidjeti ga na televiziji, a nešto sasvim drugo je uživo. Ne sjećam se jesam li ga dohvatio, koliko sam uspio uhvatiti, hahaha. A od igrača s kojima sam igrao oduševio me Cavani, vidi se koliko ulaže u sebe, koliko je željan uspjeha – zaključio je Radošević.

Komentiraj