uvijek na mreži

Prvi međunarodni festival folklora u Splitu

Plesom folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva ispred splitskog HNK,  sinoć je otvoren 1.međunarodni festival folklora. 

Uoči otvaranja na Trgu Gaje Bulata, ulicama stare gradske jezgre prošetale su sve folklorne skupine, a osim domaćih folkloraša iz Hrvatske, predstavile su se i folkloraši iz Rumunjske, Mađarske, Italije i Meksika. Značajan je to kulturni i turistički događaj kojem je cilj predstaviti i afirmirati bogatu tradicijsku i folklornu kulturu naše države, ali i vrijedan dio etno baštine gostujućih folklornih skupina. 

Ovu međunarodnu kulturnu manifestaciju organiziraju Splitsko dalmatinska županija i Folklorni ansambl Jedinstvo, a sudionike 1. festivala folklora na Trgu Gaje Bulata, pozdravili su zamjenik župana Splitsko dalmatinske županije Stipe Čogelja, te splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Na pozornici ispred splitskog teatra smjenjivale su se sve foklorne skupine, a brojna publika pljeskom je nagradila nastupe domaćih folkloraša kao i rasplesane goste iz Mađarske, Rumunjske, Italije i dalekog Meksika.

Nakon fantastičnog nastupa u središtu grada, folkloraši će u petak navečer zaplesati u izvrsnom ambijentu obnovljene solinske Gradine, a u subotu ujutro će nastupiti u City Centeru One. 

Folklorni festival seli u subotu navečer u Kaštel Štafilić gdje će se grupe iz Rumunjske, Mađarske, Italije, Meksika i Hrvatske predstaviti u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Komentiraj