uvijek na mreži

Radionica tradicionalne Hatha joge – položaj, dah, meditacija

Na ovoj radionici polaznici će se upoznati sa principima tradicionalne hatha yoge, koja se zapravo danas rijetko prakticira u izvornom obliku. Učit će se kako razvijati praksu prisutnosti u asanama kroz koje će prolaziti, kako biti u skladu s dahom i tijelom upoznavajući ga kroz razne senzacije (reakcije); fizičke i mentalne.
– Upoznavanjem unutarnjeg svijeta kroz pažnju u hatha yogi dobivamo novi pogled na svoje tijelo, sebe kao biće i samu yogu. Na taj način povezujemo se dublje sa životom. To nam omogućuje da s više otvorenosti promatramo cijeli koncept joge kao filozofije i koristimo praksu za cijeli život a ne samo kad nam je tijelo zdravo i fit. Uz meditaciju i pranayamu dolazimo u kontakt s suptilnijim dijelovima svog bića i kako se otvoriti i dati si više prostora u svakodnevnom životu – poručuju organizatori.
Neke od tema koje će se obraditi:
-Hatha yoga danas i nekad
-Svrha yoga prakse
-Asane (praktični dio) s detaljnim opisom i uputama
-Meditacija i pranayama (osnovni aspekti, primjena i praktični dio)

Radionicu vodi Antonija Satya, ERYT 200, RYT 500; u jogi od 1998., praktikant astanga joge, senior joga učitelj (preko 12 godina). Svoju tradicionalnu praksu astanga joge nadopunjavala je znanjem iz hatha joge, kundalini, dharma joge, bhakti,itd., te tehnikama meditacije minfulness i vipassana. Školovala se na
mnogim destinacijama, najviše istočnim i azijskim zemljama. Prvu školu za joga učitelja završava 2001. god. Živi i radi u Slavonskom Brodu. Terapeut za kralježnicu te voditelj športske rekreacije, voditeljica brojnih joga povlačenja, satova i gost učitelj izvan RH. Inače magistra prava i student spec. studija
ekonomiji. Životni moto: love all serve all.
Radionica je na donaciju (doniranje je dio naše velikodušnosti i odabira koje pomaže i nama; kod donacije vodimo se osjećajem osobnog zadovoljstva s time kada i koliko dajemo)

Komentiraj