uvijek na mreži

Radomir Đalović: Sastanu li se Sutjeska i Hajduk bit će to pravi spektakl

Gotovo deset godina, s manjim prekidima proveo je u Hrvatskoj ligi. Radomir Đalović, znani Đale, za Zagreb je zaigrao 2002. godine, kasnije je u dva navrata nosio dres Rijeke, posljednji gol u HNL-u zabio je za pobjedu Rijeke protiv Splita od 3:2, bilo je to 20. studenog 2010. godine. Za Zagreb je u 72 utakmica postigao 24 gola, za Rijeku je odigrao također 72 utakmice, zabio 33 gola, 27. je na vječnoj tablici strijelaca Hrvatske lige. Sjećamo se njegovih karakterističnih proslava golova, punih emocija. Ali, ovo nije priča o Đaloviću, o crnogorskom napadaču, koji je još igrao i u Srbiji, Njemačkoj, Rusiji, Rumunjskoj, Turskoj, Kini, Iranu, Tajlandu, ovo je tek kratki podsjetnik na njegove dane u Hrvatskoj. A Đalović danas igra u Budućnosti iz Podgorice, s 34 godine na leđima vratio se kući. I u prvoj pripremnoj utakmici Budućnosti postigao dva pogotka protiv Sutjeske iz Nikšića, mogućeg Hajdukovog protivnika u 2. pretkolu Europske lige. Sutjeska i Levski iz Sofije sučelit će se već u četvrtak. Za Dalmacijaonline Đalović nam je kratko kazao kako je on doživio momčadi iz Nikšića.
– Dobra je Sutjeska momčad, s dobrim trenerom, a u problemu su zbog toga što su im ozlijeđeni glavni igrači i neće igrati protiv Levskog, tako da ih čeka težak posao. Ali, ako Sutjeska prođe bit će to pravi spektakl, i u Nikšiću i u Splitu – kazao nam je Đalović.
Kada iskusni internacionalac priča o dobrom treneru misli na Nikolu Rakojevića, koji je bio na klupi Mladosti iz Podgorice s kojom je u Europi bio uspješniji od mađarskog Videotona, slovačke Senice i azerbajdžanskog Neftčija… Ozlijeđeni su napadači  Igor Ivanović i Bojan Božović, procjenjuje se da bi eventualno mogli biti spremni tek za Hajduk, a u odnosu na prošlu sezonu u dresu Sutjeske nema Vlaisavljevića, Damjanovića, Boškovića, Japanca Shimure…
Komentiraj