uvijek na mreži

Radošević pokreće “bijelu” utrku za titulom

Četiri i pol godine su prošle, praktički je zaokružen jedan dio Hajdukovog, koji se može nazvati od “spasitelja do spasitelja”. O Josipu Radoševiću je riječ s kojim je Hajduk potpisao povratnički ugovor, sportski direktor Mario Branco pohitao je u Salzburg i riješio sve pitanja oko dvogodišnjeg ugovora. Te zime 2013. godine Radošević je otišao u Napoli, ugovor je bio vrijedan tri milijuna eura, a milijuni od prodaje spasili su Hajduk, koji je tada bio u teškoj financijskog situaciji. Kasnije je igrao za Eibar, Rijeku i sada za Red Bull Salzburg, sazrio je u svim pogledima i s 23 godine u naponu je snage, pred njim su najbolji igrački dani. Sada stiže kao “spasitelj” u vidu Hajdukovog rezultatskog pokretanja, u Poljudu se više ne prodaje da bi se spašavalo, a dolazak Radoševića okarakteriziran je kao početak Hajduka, koji će se boriti za titulu prvaka. Navijači su doslovno poludjeli, Dugopoljac je u hipu postao igrač od kojeg se očekuju velike stvari. Nema dvojbi, Radošević, defenzivni vezni od formata, oduvijek je bio igrač s karakterom. Za Hajduk je debitirao sa 17 godina i 7 mjeseci, odmah se postavio na terenu kao da je iza njega pet godina seniorskog nogometa.
– Zujo je čudo, nitko nema taj osjećaj za zatvaranje igre kao on, a može trčati dva dana – govorio je tadašnji trener Mišo Krstičević.
Njegova trkačka moć nije promakla izborniku Igoru Štimcu, koji ga je na užas nacije pozvao u reprezentaciju… U Radoševića su samo vjerovali u Splitu, svi drugi su se smijali Štimcu, koji ga je postavio u prvih jedanaest na startu kvalifikacija za prvenstvo svijeta u Brazilu. Radošević je igrao protiv Belgije, držao leđa Luki Modriću, a Štimčevi kritičari, koji su smatrali da izbornik samo diže cijenu Radoševiću kako bi pomogao Hajduku, okrivili su Josipa za gol Belgije. Nema veze što su kasnije analize pokazale da je Radošević spašavao grešku obrane, da je oduzeo niz lopti i da je protiv Belgije odigrao odličnu utakmicu. U tom trenutku Radošević je s nešto manje od 18 i pol godina bio najmlađi igrač u povijesti, koji je zaigrao za Hrvatsku. Kasnije ga je na toj listi prestigao Alen Halilović.

foto: hajduk.hr

Komentiraj