uvijek na mreži

Rapsodija “bijelih” u drugom poluvremenu

Briljantnom izvedbom u drugom poluvremenu Hajduk je razbio Inter s 5:0 (0:0), u posljednjoj utakmici u ovom dijelu sezone ostvario najvišu ovosezonsku pobjedu i prezimit će na drugom mjestu.
Mučio se Hajduk u prvom dijelu, nikako momčad Željka Kopića uspijevala realizirati terensku inicijativu. Imali su “bijeli” posjed, Inter nije ni zaprijetio Letici, ali sve je to bilo bez neke konkretne i kvalitetne igre. A onda se u nastavku pojavio Franck Ohandza, čovjek, koji je dolaskom Željka Kopića jednostavno “uskrsnuo”. Najprije je u 49. minuti Ohandza leđima primio loptu, odigrao dupli pas s Kožuljom, pobjegao Komorskom, i efektno zatresao mrežu Mrmića. Sedam minuta kasnije na semaforu je već svijetlilo 2:0, Ohandza je odlično asistirao Saidu, koji je pobjegao Komorskom (opet!?) i lagano pogodio za 2:0. Minutu kasnije strijelca Saida zamijenio je Hugo Almeida. U prvom dodiru s loptom umalo je postigao gol petom, obranio je Mrmić. Od tog trenutka krenuli su golovi kao na tekućoj traci, prava rapsodija u “bijelom”. Dva puta je zabio Erceg, pa Almeida, Inter je doslovno razbijen. Hajduk je u tom drugom poluvremenu imao posjed lopte 75 posto, uputio jedanaest udaraca (devet u okvir) prema Mrmićevim vratima (ukupno 20). Drugo poluvrijeme protiv momčadi iz Zaprešića bilo je najbolje pod Kopićevim vodstvom.Hajduk – Inter 5:0
SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 7417. Sudac Ivan Vučković (Zagreb)
Strijelci: 1:0 Ohandza (49, Kožulj), 2:0 Said (56, Ohandza), 3:0 Erceg (67, Lopez), 4:0 Erceg (79), 5:0 Almeida (81)
Hajduk: Letica – Tudor, Nižić, Lopez, Memolla – Kožulj, Radošević, T. Bašić – Said (od 57. Almeida), Ohandza (od 80. Šehić), Erceg (od 83. Pešić). Trener Željko Kopić.
Inter: Mrmić – Grgić, Dalić, Komorski, Mamić – Bores, Postonjiski – Zulim, Obeng, Rak – Andrić. Trener Samir Toplak.
Komentiraj