uvijek na mreži

RECEPT: Mirisna voćna štruca

Sastojci za tijesto:

150 g maslaca

100 g šećera (obični plus vanilin šećer)

150 g jogurta

50 g kiselog vrhnja

250 g brašna

6 g praška za pecivo

korica naranče

prstohvat soli

Za fil:

600 g voća prokuhanog sa malo limunovog soka

Za posip (streusel topping):

2 žlice brašna

1 žlica smeđeg šećera

1 žlica hladnog maslaca

Priprema:

Izmiješati maslac sa šećerom, dodati jogurt, kiselo vrhnje, koricu naranče. Dobro izmiješati mikserom, dodati brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Voće prokuhati s malo limunovog soka da omekša. Ohladiti. U duguljasti kalup staviti masni papir, uliti jednu trećinu msjese i peći u ugrijanoj pećnici na 180 C 7-8 minuta. Izvaditi kalup, dodati voće i pokriti ga ostatkom smjese. Po vrhu posuti posip – streusel topping (izmrviti hladni maslac na šećer i brašno i promiješati dobro vilicom), vratiti u pećnicu i peći 25 minuta.

Komentiraj