Sastojci za tijesto:
150 g maslaca
100 g šećera (obični plus vanilin šećer)
150 g jogurta
50 g kiselog vrhnja
250 g brašna
6 g praška za pecivo
korica naranče
prstohvat soli
Za fil:
600 g voća prokuhanog sa malo limunovog soka
Za posip (streusel topping):
2 žlice brašna
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica hladnog maslaca
Priprema:
Izmiješati maslac sa šećerom, dodati jogurt, kiselo vrhnje, koricu naranče. Dobro izmiješati mikserom, dodati brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Voće prokuhati s malo limunovog soka da omekša. Ohladiti. U duguljasti kalup staviti masni papir, uliti jednu trećinu msjese i peći u ugrijanoj pećnici na 180 C 7-8 minuta. Izvaditi kalup, dodati voće i pokriti ga ostatkom smjese. Po vrhu posuti posip – streusel topping (izmrviti hladni maslac na šećer i brašno i promiješati dobro vilicom), vratiti u pećnicu i peći 25 minuta.