uvijek na mreži

RECEPT: Tuna u woku s povrćem

TUNA U WOKU S POVRĆEM  (za 4 osobe)
Tuna filet 400 g
Mahune 400 g
Tikvica 1 srednje veličine
Peršin 1 svežanj
Češnjak 4 češnja
Đumbir 1 manji
Sezam 2 žlice
Sezamovo ulje za prženje
Soya sos 4 žlice
Oyster sos 2-3 žlice
Siracha ljuti umak 1-2 žlice


Recept:
Tunu izrezati na trakice i marinirati u soya umaku i sezamu. Mahune kratko blanširati. Tikvicu izrezati na štapiće, peršin isjeckati, a češnjak i đumbir izrezati na tanke listiće. Na ugrijanom sezamovom ulju popržiti dok ne zamiriše češnjak i đumbir. Izvaditi iz woka. Na ugrijani ulje popržiti ocijeđenu mariniranu tunu i tikvice. Dodati blanširane mahune, poprženi češnjak i đumbir, te svježi peršin. Podliti s ostatkom soya umaka, oyster umakom i sirachom. Kratko prokuhati. Poslužiti uz kuhanu rižu ili rižine rezance!!!!

RECEPT PRIPREMILI: Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija

Foto: ŠKMER

Komentiraj