uvijek na mreži

Said u 92. minuti spasio “bijele” od poraza

U direktnom dvoboju za drugo mjesto Hajduk i Osijek odigrali su 1:1 (0:1), a “bijeli” su do poravnanja došli su 92. minuti golom Saida. Taj gol nekako je smirio strasti, Hajduk je izbjegao poraz.
Otužno je bilo izdanje Hajduka u prvom dijelu. Osim početnog presinga, koji je rezultirao s nekoliko oduzetih lopti “bijeli” nisu ništa ozbiljno prikazali. Naravno, valja izdvojiti Saidov udarac glavom kada je lopta u 45. minuti pogodila vratnicu. Bilo je to iz uigranog prekida, a Saidu je morao bolje reagirati, odnosno pogoditi mrežu, jer je bio sam po sredini, na šest metara od vratiju Malenice. U tom trenutku Osijek je vodio s 1:0, gol je dao Grgić u 38. minuti, a desnom bočnom gostiju asistirao je Memolla. Nevjerojatne su greške tog internacionalca, toliko nonšalancije rijetko se viđa. On je jedan od onih, koji bi na zimu mogli dobiti kartu u jednom smjeru. Sve slabosti Hajduka Željko Kopić pokušao je nadomjestiti promjenom Memolla – Ohandza. U poluvremenu je lijevog beka ostavio u svlačionici, Savvasa spustio na stopera, Lopeza pomaknuo na lijevog beka, Radoševića na zadnjeg veznog, Hamzu na poziciju desnog veznog, Saida na desno krilo, a Ohandza je zauzeo mjesto u špici. Ništa dobrog nisu donijele te silne rotacije, Hajduk je bio malo agresivniji, ali i dalje neučinkovit, pa je Kopić u 66. minuti krenuo s još jednim napadačem. Umjesto Hamze u igru je ušao Hugo Almeida. Kako je igrao, bolje bi bilo da nije ni ulazio. Kopić, koji je i u ovoj utakmici spoznao sve slabosti svojih igrača, u utakmicu je ušao odjeven u kaput, pa je sredinom drugog dijela skinuo i jaknu da bi utakmicu završio u košulji.

Hajduk – Osijek 0:1
SPLIT – Stadion Poljud. Vrijeme vjetrovito. Gledatelja 10076. Sudac Fran Jović (Zagreb).
Strijelci: 0:1 Grgić (38). 1:1 Said (90+2)
Hajduk: Stipica – Tudor, Nižić (od 33. Ismajli), Lopez, Memolla (od 46. Ohandza) – Radošević, Savvas, T. Bašić – Hamza, Erceg – Said. Trener Željko Kopić.
Osijek: Malenica – Grgić, Škorić, Barać, Barišić – Mioč, Mudražija – Grezda, Hajradinović (od 77. Lukić), Bočkaj (od 83. Lopa) – Boban (od 90. Lesjak). Trener Zoran Zekić.

Komentiraj