uvijek na mreži

Skelin: Pristup u obrani donio je nam je laganu pobjedu

Košarkaši Splita u 7. kolu HT Premije lige na Gripama su s 79:54 (19:17, 23:7, 23:17, 14:13) svladali sinjski Alkar. “Žuti” su utakmicu riješili u drugoj četvrtini, a u 28. minuti vodstvo Splita bilo je 63:31. Trener Splita Ivica Skelin bio je zadovoljan prikazanom igrom njegovih igrača.
– Zaslužena pobjeda. Nije bilo lako energetski opet igrati nakon manje od 48 sati. Zadovoljan sam pristupom u obrani koji je od početka druge četvrtine funkcionirao odlično. Zahvaljujući tome ubilježili smo laganu pobjedu. Imali smo dobar ritam, utakmica svaka tri dana. Sada imamo dva dana odmora i onda nastavljamo raditi. Sljedeća utakmica je za deset dana. Tek moramo vidjeti kakva će biti situacija s Kedžom i Kanaetom, koji su ozlijeđeni. Nismo imali lagani prvi dio, gostovanja kod Cibone, u Zadru i Šibeniku… Kući smo imali nešto lakše protivnike. Manje-više je sve očekivano što se rezultata tiče do sada, ali igru ćemo svakako trebati podignuti uoči nastavka prvenstva – kazao je Skelin.
Alkar na Gripama nije ni mogao tražiti bodove, svjestan je toga trener Domagoj Kujundžić.
– U drugoj četvrtini smo zakazali. Naša klupa nije toliko široka, a upali smo u probleme s faulovima. Drugi igrači nisu ispunili zadatak. Tu smo potonuli jer jasno je da nam fali još pokoji kvalitetan igrač. Mi smo klub s malim budžetom, moramo se snalaziti kako znamo, ali stigla je nova uprava, zadovoljan sam njihovim entuzijazmom i nadam se da ćemo dovesti koje pojačanje. Moramo pobjeđivati suparnike našeg nivoa i tu tražiti našu poziciju za ostanak – rekao je Kujundžić.
Prvu zapaženiju minutažu ove sezone dobio je Ivan Vrgoč, junior “žutih”, koji je za šesnaest odigranih minuta postigao 6 koševa.
– Odlična utakmica. Bila nam je ovo dvanaesta utakmica u 38 dana. Obrana je bila odlična, a u napadu smo kontrolirali sve. Hvala treneru na ukazanoj minutaži, pokušao sam je najbolje iskoristiti. Nadam se da je bilo lijepo za gledati – kazao je Vrgoč.
Komentiraj