uvijek na mreži

ŠKMER: Naučite se pripremi vrhunskih bezglutenskih i vegetarijanskih slastica, velikom izazovu u suvremenom slastičarstvu

Veganske i bezglutenske inačice najpopularnijih svjetskih i domaćih torti te slastica, kao i zdrave zamjene za uobičajene namirnice u slastičarstvu, neke su od tema predstojeće Pastry Chef /Akademije Slastica. Ponovimo, radi se o sveobuhvatnom i bogatom programu za ljubitelje slastice, kao i za one koji žele postati profesionalni slastičari te za kuhare željne nadogradnje znanja s područja slastičarstva, a održava se u šest dvodnevnih modula (petkom 15-21 h i subotom 8-14 h ) od 22. listopada do 4. prosinca 2021. godine. Vodi ga Ivana Bradarić, pastry chef Brasserie on 7 na splitskoj Rivi, restoranu koji se dokazao pripremom modernih dalmatinska jela s prstohvatom francuskih utjecaja, kao i Ivaninim slatkim kreacijama.

– Vegetarijanske torte, kolači, sirove torte, veganski tartovi, gluten free keksi i peciva, dio su ovog modula i edukacije. Gotovo da nema slastice koja se ne može reinterpretirati u vegetarijanskom obliku, pa čak i svečane torte za sva obiteljska slavlja. I od profesionalnih slastičara sve se češće traže gluten free slastice, bez laktoze, jaja, mliječnih proizvoda, meda i životinjske želatine, a koje se prave s vegetarijanskim i zdravim namirnicama. Danas imamo vrhunske zamjene za klasične sastojke, kao i za gluten free slastice, dakle one bez proteina ili bjelančevina pšenice, zobi, ječma, raži te njihovih botaničkih srodnika – navela je Ivana Bradarić.

Na radionici radit će se i posve ukusan i mekan kruh bez brašna, a koristit će se i aquafaba, tekućina od kuhanja slanutka koja se pokazala najboljom vegetarijanskom zamjenom za bjelanjke. U veganskom slastičarstvu aquafaba se koristi za pripremu meringue, puslica, macaronsa , a uz malo čokolade umiješane u ovu tekućinu učas ćete dobiti izvrstan pjenasti čokoladni mousse koji ne zaostaje za klasičnim s jajima i vrhnjem.

Više informacija na https://www.skmer.hr/pastry-chef-akademija-slastica-naucite-se-pripremi-vrhunskih-bezglutenskih-i-vegetarijanskih-slastica-velikom-izazovu-u-suvremenom-slasticarstvu/

Komentiraj