uvijek na mreži

Smotra povijesnih postrojbi i udruga nematerijalne kulturne baštine na Peristilu, Jedinstvo pleše uz Limenu glazbu Split

Povodom 40. obljetnice upisa Dioklecijanove palače i povijesne jezgre Splita na Listu kulturne baštine UNESCO-a, sutra će se na Peristilu s početkom u 19.30 sati održati Smotra povijesnih postrojbi i udruga nematerijalne kulturne baštine iz cijele Hrvatske predvođena KUD-om Jedinstvo, splitskim stogodišnjakom.

Jedinstvo će ovom prigodom po prvi put izvesti Splitsko kolo u pratnji Limene glazbe Split, a građanima i gostima predstavit će se i Viteško udruženje Kumpanija iz Čare, Gorjanske ljelje iz sela Gorjani kod Đakova, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Moreška iz Korčule, Dubrovački trombunjeri i Turopoljski bandijeri. Nakon jednosatnog programa sudionici će predvođeni Limenom glazbom Split iz Glazbene škole Josip Hatze u mimohodu prodefilirati od Peristila, preko Hrvojeve ulice, Rive i Marmotove do Trga Gaje Bulata.

Članovi povijesnih postrojbi i udruga nematerijalne kulturne baštine koji će nastupiti na Peristilu sudjelovat će i 7. svibnja u procesiji i sv. misi na Rivi, a pridružit će im se još Sinjski alkari, Društvo Poljičana sv. Jure Priko, Kliški uskoci, Šibenska gradska straža i Vranski vitezovi. Nakon sv. mise na Rivi Dubrovački trombunjeri će izvesti tzv. glasni pucanj na Matejuški.

Komentiraj