uvijek na mreži

Splićanka Lucija Bilobrk prvakinja Europe

 
Hrvatska ima prvakinju Europe u tajlandskom boksu, 19-godišnja Splićanka Lucija Bilobrk u Pragu je u finalu, u kategoriji do 75 kg, deklasirala Slovenku Bojanu Šebenik, viceprvakinju svijeta.

 

– Bio je to sjajan meč, Luce je briljirala, bila je nevjerojatna. A ima tek 19 godina, ovo joj je prva seniorska godina – kaže nam trener Marko Žaja.
Lucija Bilobrk jedva je dolazila do riječi.
– Presretna sam, zbog ovakvih stvari se trenira. Onaj osjećaj kada ti sudac podigne ruku i označi da si pobjednik, prvak Europe, jednostavno je neponovljiv – kazivala je Luce odmah nakon meča.
Brončanim odličjem okitio se Muhamet Deskaj, bio je odličan u kategoriji do 63,5 kilograma, a na prvenstvu Europe još su nastupili junior Mario Cvitković (do 71 kg), te u seniorskoj konkurenciji Filipa Merćep (do 60 kg), Marija Bodač (do 63,5 kg) i Finko Barišić (do 71 kg).
– Svih šest naših boraca (pet ih je iz splitskog kluba Pit Bull, nap.a.) ostavilo je srce u ringu, to je ono što nas raduje – rekao je Žaja.
Iznimno zadovoljan odrađenim poslom hrvatskih boraca na prvenstvu Europe u tajlandskom boksu u Pragu bio je novi predsjednik saveza Mario Franić.
– Ovo je još samo jedna potvrda da imamo odlične borce, da se zbog njih isplati uložiti rad i trud, osigurati im uvjete za razvoj. Sretan sam što na početku mog mandata Hrvatska ima prvaka Europe – kaže Franić.
Komentiraj