uvijek na mreži

Split je s 111:86 svladao Zagreb u 9. kolu HT Premijer lige

“Žuti” su se s mladom momčadi Zagreba dosta mučili, a utakmica je riješena krajem treće i početkom treće četvrtine kada je Split serijom 12:0 okrenuo vodstvo Zagreba od 53:52. Od tog trenutka dvoboj je krenuo jednosmjernom ulicom.
– Gotovo tri četvrtine bili smo u egalu, a na kraju smo pobijedili uvjerljivo. Borili smo se, pobjeda je zaslužena – kazao je Splitov centar Mario Špaleta.
Slično je govorio i trener “žutih” Ivica Skelin.
– Utakmica je na kraju završila velikom razlikom, ali dobrih trideset minuta bila je izjednačena. Čestitam Zagrebu, odlično se nosio s nama, na kraju im je ponestalo energije i mi smo utakmicu lagano priveli kraju – rekao je Skelin.
Zagrebov trener Nikola Garma požalio se na smanjenu rotaciju u svojoj momčadi.
– Nesporno, Split je bio favorit. Već nekoliko kola pokušavamo iznenaditi nekog tko je rang iznad nas kao što su Split, Zabok, Škrljevo, Osijek, ali gubimo na iste načine. Izdržimo dvadesetak minuta u dobroj i ravnopravnoj igri, a onda zbog manjka rotacije popustimo. Protiv Splita smo bili tridesetak minuta konkurentni, imali otvorenu utakmicu, da bi se Split rotacijama i iskustvom odlijepio na nedostižnu razliku. U momčadi imam šest seniora i šest juniora, s tim da je i dosta seniora tek izašlo iz juniorskog staža. Pokušavam i od ovih juniora napraviti seniore, jer ne znamo što nas čeka – kazao je Garma.
Domagoj Proleta za 27 minuta u igri postigao je 19 koševa.
– Bilo je pola sata dobre igre s naše strane, ali Split je fizički jača momčad, agresivnom igrom napravio je prednost, koju je kasnije kontrolirao. Mi idemo dalje, moramo raditi, dajemo na svakom treningu sto posto, trebamo tako i nastaviti – kaže Proleta.
Komentiraj