uvijek na mreži

Sutivan jedini u županiji obilježava European mobility week

Povodom obilježavanja European mobility week Sutivan – Cleaned, shared and intelligent u sklopu European Mobility Week i ove smo godine pripremili malo aktivnosti – naši najmlađi će dobiti bojice i sa tetama održati likovnu radionicu na zadane teme , prvašići i roditelji će imati predavanje o zdravoj prehrani (pozvani su i ostali zainteresirani), naši mještani će imati besplatno mjerenje šećera i tlaka a za školarce pripremamo nešto o čemu ćete biti obavješteni kad završimo sa detaljima…
Ove godine predsjednica ne vozi bajsu (zato iduće ako Bog da jači smo za jednog bikera) , a i lani je bilo punoo biciklijada…
Idemo na mali edukativni izlet za promjenu… 🙂
Svakako, uskoro prijave i više informacija.

Ponosni smo i sretni što je Biciklistički klub Grma i naš Sutivan opet jedini u županiji koji se prijavio i obilježava ovaj Tjedan koji u prvom redu naglašava važnost pametnog i zajedničkog korištenja prijevoznih sredstava, važnost kretanja bilo kroz šetnju, vožnju biciklima i sl. i bavljenja sportom kao i brige o našem zdravlju koja kroz sve te stavke i vodi ka tome.
Ove godine prijavljeno je 48 zemalja i 2254 grada od čega u Hrvatskoj 7.

Raspored aktivnosti:

***19.09. posjetiti ćemo dječji vrtić, odnijeti na dar pakete bojica i slatkiše za nagradu a djeca će sa tetama crtati likovne radove.

Tema: Kako provodim slobodno vrijeme u prirodi sa roditeljima ili prijateljima// bicikla, role, romobil, šetnja
ILI
Kako zamišljam ekološko vozilo budućnosti
***21.09. sa početkom u 10.30sati u suradnji sa NZZJZ ispostava Supetar održava se predavanje za polaznike prvog razreda osnovne škole Sutivan i njihovih roditelja predavanje o zdravoj prehrani.
Ostala djeca su prošle godine imala prilike poslušati isto ali naravno da su svi zainteresirani pozvani.
Predavanje se održava u Narodna Knjižnica Sutivan
***22.09. sa početkom u 11.30sati u suradnji sa NZZJZ ispostava Supetar održava se besplatno mjerenje tlaka i šećera za sve mještane.
Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera održava se na rivi, ispred Kavanjinovih dvora.
U slučaju ružnog vremena (kiša, vjetar) prebaciti ćemo se u Narodna Knjižnica Sutivan.

Komentiraj