uvijek na mreži

Sutra počinje 5. Adriatic kup košarkaških veterana

U ŠC Gripe snage će odmjeriti 26 ekipa. Ttri su muške kategorije (35+, 45+, 55+) i jedna ženska (35'+)

Brojnim događajima u čast Sudamje pridružit će se i košarkaški veterani jer će Split ovoga petka i subote, 12. i 13. svibnja biti domaćin 5.’Adriatic cupa’, Međunarodnog košarkaškog turnira veterana košarke u organizaciji Udruge košarkaških veterana Adriatic Split.
-Sve je spremno za ‘5. Adriatic cup’ koji će uz brojne košarkaške ekipe veterana iz Hrvatske okupiti i naše drage prijatelje iz inozemstva i to iz Slovačke, Ljubljane, Maribora , Sarajeva,Novog sada,Beograda, Herceg Novog. – kaže Željko Gizdić, potpredsjednik udruge ‘Adriatic’. Ova košarkaška udruga, kako kaže, okuplja skupinu od oko 50 košarkaških rekreativaca i bivših aktivnih igrača i prva je takva udruga u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.
-Okupili smo se kako bi zadržali aktivni sportski duh i u ovim godinama i odmah na početku naišli smo na izvrstan odaziv brojnih ljubitelja košarke, tako smo svojim primjerom potaknuli i ostale košarkaške veterane i vetranke da se organiziraju i vrate parketu. – zadovoljno će Gizdić.
Za sada su veterani ove Udruge u proteklih pet godina sudjelovali na 20 turnira, od Crikvenice do Beograda, nositelji su svih aktivnosti amaterske veteranske košarke na području Splitsko dalmatinske županije. Tako su uspješno organizirali Streetball turnir ‘Klis open 2013.’ i košarkaški turnir Mediteranskih igara veterana 2014. u Splitu, a svima je od posebnoga značenja upravo ‘Adriatic cup’ u Splitu koji se održava već petu godinu pa tako ove godine bilježi i minijubilej.
-Potaknuti izvrsnim odazivom i organizacijom ‘Adriatic cupa’ protekle četiri godine, stigli smo i do petog izdanja ovog međunarodnog turnira, tako je druženje košarkaških veterana i veteranki u Splitu, u čast Sudamje postala tradicija. Sve će se događati u dvoranama ŠC Gripe, ovoga petka i subote, 12. i 13. svibnja, sretni smo što nas je naš Split koji je dao brojne košarkaške velikane i na ovaj način privukao brojne košarkaške znalce, kako profesionalce tako i amatere. – zadovoljno će Gizdić najavljujući pravi spektakl pod koševima.
Snage će odmjeriti najmanje 26 ekipa, u tri muške muške (35+ ,45+ i 50+) i jednoj ženskoj starosnoj kategoriji (35+), u planu je oko 30 utakmica stoga organizatori očekuju veliki odaziv publike i jamče im pravi košarkaški spektakl.

Komentiraj