uvijek na mreži

Sve je službeno, rekorder Vlašić u Evertonu, majstor Almeida u Poljudu

Ostat će zapisani rekordi, najmlađi je Hajdukov debitant u europskim utakmicama. Igor Tudor postavio ga je u momčad protiv Dundalka kada je imao 16 godina i 286 dana, tada je postao i najmlađi Hajdukov strijelac u europskim utakmicama. Nešto kasnije, sa 17 godina i 29 dana postao je najmlađi Hajdukov strijelac u Hrvatskoj ligi, tada je zabio Zadru. Hajdukove službene stranice izvadile su i podatak da je najmlađi u povijesti koji je došao do sto utakmica u dresu Hajduka, to mu je uspjelo s 19 godina i 186 dana. A kao raritet valja izdvojiti da je postigao gol u prvoj i posljednjoj utakmici za Hajduk. Sve je to Nikola Vlašić, koji je posljednjeg dana prijelaznog roka potpisao petogodišnji ugovor s Evertonom i postao najskuplji igrač u povijesti Hajduka. Procjenjuje se da je transfer vrijedan oko 9 milijuna eura, a s bonusima će prijeći i 10 milijuna eura.
– Ne mogu se prestati smijati – govorio je presretni Vlašić na predstavljanju u Liverpoolu.
Kako i ne bi, stigao je u jedan od najvećih klubova Engleske.
– Kad sam čuo da me želi Everton znao sam da želim prihvatiti izazov. Rekao sam ocu i menadžeru da želim samo u Everton – kazivao je Vlašić.
Bio je to veliki trenutak posljednjeg dana prijelaznog roka. Nikad luđi posljednji dan za Hajduk. Vlašić je otišao za silne milijune, a gotovo istovremeno objavljeno je da je ugovor s Hajdukom potpisao slavni portugalski napadač Hugo Almeida.
Raskinuo je ugovor s grčkim AEK-om, potpisao za Hajduk na godinu dana. Njegov dolazak izazvao je potres na društvenim mrežama, Hajdukovi navijači doslovno su se raspametili. Almeida ih je oduševio naprečac, nešto slično poput Artema Milevskog. Samo da ne bude promašaj poput “nacvrcanog” Mile, koji nikada nije opravdao silnu ljubav pristaša “bijelih” prema njemu. Tada se pisalo “Arteme, povedi nas”, Hajdukovi navijači u prosincu 2014. godine masovno su mu davali glasove (naravno, nevažeće) na izborima za predsjednika Hrvatske. Almeida je u roku odmah postao junak Hajdukovih navijača, u njemu vide igrača, koji bi “bijele” mogao povesti do titule prvaka. Almeida je veliko ime, istina s 33 godine na leđima, ali nije Hrvatska liga baš tako zahtjevna da u pravim trenutcima ne bi mogao pomoći. U svakom slučaju njegov dolazak je pun marketinški pogodak, veliko je to nogometno ime.
foto: hajduk.hr
evertonfc
Komentiraj