uvijek na mreži

Svjetski dan turizma: Na Rivi nastupa Providenca

Danas se obilježava Svjetski dan turizma pa je tim povodom direktorica TZ Split Alijana Vukšić istaknula kako je Split kao najuspješnija turistička destinacija u Hrvatskoj u 2017. godini, nastavio bilježiti izvrsne rezultate turističkog prometa. Od početka godine do danas ostvareno je 754.964 dolazaka i 2.253.441 noćenja, što je porast od 16% u dolascima i 15% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Pokazatelji turističkog prometa dokaz su sve veće svijesti o važnosti turizma, a podizanje zadovoljstva gostiju i kvalitete ponude glavni je cilj razvoja turizma našeg grada. Ove godine Svjetski dan turizma posvećen je temi „Turizam i digitalna transformacija“ kojom se želi podići svijest o važnosti digitalnih tehnologija u razvoju turizma. Upravo nova IT rješenja sve više koristimo u komunikaciji sa svim dionicima, informiranju i pružanju novih doživljaja turistima.

Povodom Svjetskog dana turizma našim građanima poklanjamo besplatan razgled Dioklecijanove palače kroz VR naočale, koje su dostupne na ulazu u Etnografski muzej Split (Ul. Iza Vestibula 4).

Pozivamo sve da proslave s nama Svjetski dan turizma uz nastup Mažoretkinja grada Splita i grupe Providenca, na centralnoj pozornici na Rivi s početkom u 20 sati.

Komentiraj