uvijek na mreži

Tajči nastupa u Splitu nakon trideset godina

Ulaznice možete nabaviti u Ticketshopu, a na dan koncerta u restoranu Šumica Grunwald

Tajčin koncert hitova iz 90-ih obećava ugodnu atmosferu, dobru zabavu i vrhunski glazbeni užitak. U pratnji benda Tomislava Sojata (Prva ljubav, Aerodrom), Tajči će se pridružiti i glazbenik iz Nashvillea, gitarist David Langley (Willie Nelson, Ray Price, Mark Alan Cash).
Novoobnovljena Šumica – restoran Grunwald, idealna je lokacija za glazbene događaje poput Tajčinog, gdje su emocija, pjesma i druženje u prvom planu. Uz mega hitove “Hajde da ludujemo”, “Moj mali je opasan” i “Dvije zvjezdice”, Tajči će s publikom podijeliti pjesme sa svoja tri albuma iz 90-ih i otkriti što ih je tada činilo posebnima. Na repertoaru su i neke drage pjesme koje ćemo zajedno zapjevati, kao npr. “Konoba” i “Dobra stara vremena” te nekoliko Tajčinih uradaka s albuma “Awaken” (“Glavu podigni” i “Sve je moguće”). U duetu s izvrsnim Davidom Langleyem, Tajči ce izvesti i nekoliko klasika kao što su “Love and Happiness” Emmyloua Harrisa i Marka Knopflera.
“Želim za vas i s vama otpjevati sve one drage pjesme koje nas već toliko godina raduju i povezuju,” poručuje Tajči u videopozivnici. “Dođite da ponovno zapjevamo zajedno.”
Ulaznice možete nabaviti u Ticketshopu, a na dan koncerta u restoranu.

Glazbeno-scenska umjetnica i kantautorica, Tatjana ‘Tajči’ Cameron (rod. Matejaš) rodila se u Zagrebu i s četiri godine započela karijeru nastupom na Festivalu “Djeca Pjevaju” 1974. Uz glazbenu školu, i angažman u Zagrebačkom kazalištu mladih, Tajči je neprekidno sudjelovala na dječjoj glazbenoj sceni, kao i u radijskim i televizijskim emisijama. Godine 1987. debitirala je na ZagrebFestu s pjesmom “Noć od kristala” i odnijela dvije nagrade. Hitom s Harijem Varesanovićem “Sedamnaest mi je godina,” postala je poznatija širokoj publici, a 1990. pobjedom na Jugoviziji, osvojila status megazvijezde. Nakon tri objavljena albuma (Hajde da ludujemo, 1990., Bube u glavi, 1991. i Levy’s Exclusive, 1991.), Tajči je 1992. započela studij mjuzikla u New Yorku. Kao diplomirana glazbeno-scenska umjetnica, Tajči je nastupila u brojnim kazališnim i glazbenim projektima na njujorškoj i losanđeleskoj sceni. Godine 1997. objavila je svoj prvi kantautorski album “Struggles and Graces” – svojevrsnu glazbenu ispovijest djevojke koja traži iscjeljenje emotivnih boli u svijetu oštrih osuda i nekonstruktivnih kritika. Sa suprugom/ producentom Matthew Cameronom i tri sina, Tajči je petnaest godina (1999. – 2014.) održavala duhovne koncerte diljem Sjedinjenih Američkih Država. Godine 2013. objavila je prvi indie-pop kantautorski album “Awaken” na kojem se našlo i sedam pjesama na hrvatskom jeziku. Tijekom svih godina života i karijere u Americi, Tajči je utkala i pjesme na hrvatskom (od poznatijih su 2006. izvedba “Suze za Zagorske brege” u Chicagu, 2011. Yamaha Entertainment Group remake “Dvije zvjezdice”, 2012. nastup na Krapinskom festivalu s pjesmom “Crlena hiža,” i 2014. objava pjesme “Uzorita.” Tajči se s obitelji preselila u Nashville, TN 2014. na čijoj je sceni prisutna kao indie pop/ Amerikana singer/ songwriter.

Komentiraj