Natjecateljski dio Bisera mora je završen u utorak pobjedom tršćanskog kuhara Briana Furlani Galantea (21). Zavrijedio je titulu najboljeg kuhara XVI. Bisera mora ocjenama međunarodnog stručnog žirija u kojem su sjedila velika kuharska imena poput Steve Karapandže, Andree Basilica, talijanskog chefa i predavača na kuharskim akademijama te Vuksana Mitrovića, nekadašnjeg šefa kuhinje Sv. Stefana koji je uvršten na listu 40 najboljih kuhara svijeta od strane WACS-a (World Association of Chefs’ Societies), krovnog svjetskog udruženja kuhara. Drugo mjesto je pripalo Darku Jokiću iz Crne Gore, a treće Boštjanu Volku iz Slovenije.
– Kuhinja koja me inspirira je spoj talijanske mediteranske tradicije i moderne prezentacije. Nastojim što bolje reinterpretirati stare recepture, dati im i osobni pečat, a zadržati ono po čemu je poznata regija iz koje dolazim. Radim kao sous-chef Luci Gioiellu u tršćanskom restoranu Arcoriccardo, on mi je i uzor i mentor. U budućnosti nastavit ću se usavršavati i putovati po svijetu, a u svemu tome mi je polazište talijanska kuhinja koja se danas temelji na vrlo dobro izbalansiranim raznolikostima svih regija – kazao je Furlani Galante. Pobjednicom među natjecateljima juniorima proglašena Andrea Bukarica iz Crne Gore, a na natjecanju škola pobjedu je zalužio tim Ugostiteljske škole Opatija.