uvijek na mreži

U finalu kupa Hrvatske tri dvoboja Hajduka i Dinama

Tri finala, dva rivala, jedan pobjednik, to je prava najava finala nogometnog kupa Hrvatske za pionire, kadete i juniore što će se u petak odigrati u Ludbregu (11, 13 i 16 sati). U sva tri finala igrat će Hajduk i Dinamo, bit će to pravi sudar najboljih škola u Hrvatskoj. Naravno, “bijeli” idu po sva tri trofeja, tako razmišljaju i u Maksimiru. Svi imaju pravo na nadu, a nema dvojbi da će biti zanimljivo.
– Dobro poznajemo naše protivnike kao i oni nas, odradit ćemo dobru pripremu i pokušati s nekim malim iznenađenjima. I u ovoj utakmici će važan biti ulazak u utakmicu, takvih iskustava već imamo, a definitivno smatram kako za finalnu utakmicu Kupa igrače ne treba dodatno motivirati, pogotovo kad je s druge strane Dinamo – kazao je za službenu klupsku stranicu trener pionira Jure Srzić.

Kadeti, pod vodstvom Siniša Oreščanina, imaju razloga za optimizam.
– Nadamo se najboljem, pripremamo se ozbiljno i već par dana nam je finale jedina preokupacija. Pritom nastojimo igrače ne opterećivati važnošću utakmice. Od kada sam na klupi još se nismo susreli s Dinamom, a sada ćemo u pet dana igrati dva puta. Naravno, ova kup utakmica je važnija – kazao je Oreščanin.
Juniori su do finala došli preko Osijeka i Bjelovara, a najbolje izdanje pokazali su u uzvratu polufinala kada su u Bjelovaru slavili s 3:0.
– Tu tešku utakmicu odigrali smo zaista dobro, imali smo plan i u potpunosti ga sproveli. Tako će biti i s finalnom utakmicom, spremni smo i imamo uigrane varijante, kako u obrani, tako i prema naprijed – rekao je trener Mario Despotović.

Tri finala lijep su doseg Hajdukove škole, zadovoljan je voditelj Krešimir Gojun.
– To je sigurno jedan od pokazatelja da smo na dobrom putu što se tiče rada Akademije. Ponavljam kako nam rezultat u mlađim kategorijama nije najvažniji, ali pred kadete i juniore ipak je potrebno postavljati određeni pritisak u tom smislu. Najvažnije je da uživamo u sva tri finala, da igrači daju sve od sebe, a konačan rezultat teško je prognozirati – zaključio je Gojun.
foto: hajduk.hr
Komentiraj