uvijek na mreži

U Galeriji Meštrović izložba Tanje Ravlić

Program MEŠTART započet je 2009. godine u Atelijeru Meštrović u Zagrebu u cilju aktualizacije i novoga čitanja opusa Ivana Meštrovića kroz suvremene umjetničke izričaje

U petak 26. svibnja 2017. u 19 h  u Muzeji Ivana Meštrovića – Galerija Meštrović, u okviru programa MEŠTART otvorit će se izložba Tanje Ravlić – DOLAZAK.
Izložba će biti otvorena do 2. srpnja 2017.
Program MEŠTART započet je 2009. godine u Atelijeru Meštrović u Zagrebu u cilju aktualizacije i novoga čitanja opusa Ivana Meštrovića kroz suvremene umjetničke izričaje. Tanja Ravlić ovom izložbom tematizira dolazak na ishodište, ali i svoj odnos prema prostorima koji su je formirali. Svojim se ostvarenjima autorica tek mjestimično, ali posvema dosljedno, preklapa s određenim Meštrovićevim temama. Upravo slobodnim nadovezivanjem ona naglašava bitnost cikličkog obnavljanja životne i kreativne faze. Kao rijetko koji umjetnik i pojedinac, Meštrović je prihvaćao izazove i rizike turbulentnih životnih i povijesnih razdoblja, dajući im neizbrisivi pečat svojom neiscrpnom umjetnošću.
(Iz predgovora Barbare Vujanović)

Tanja Ravlić (1977. Split) stvara u mediju slikarstva, videa i instalacije te  kroz izlagački prostor preispituje njihov suodnos. Uz umjetnički rad, aktivna je i u pedagoskom radu.

Dobitnica stipendija DAAD, Grada Splita te Ministarstva tehnologije i znanosti. Diplomirala je slikarstvo na Accademia di Belle Arti di Roma u Rimu 1999. godine te završila poslijediplomski studij na Institut für Kunst im Kontext/The Universität der Künste Berlin, 2005 godine. Od 2000. godine radi kao vanjski suradnik u zvanju izv.prof. na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Izlagala u Hrvatskoj i inozemstvu (Split, Zagreb, Osijek, Dubrovnik, Rovinj, Umag, Šibenik, Vršac, Novi Sad, Berlin, Essen, Burren, Paris, Creteil, Rome, San Paulo, Albacete, Bolognia i Torino).

Članica udruga HULU i HZSU.

Komentiraj