U subotu 02.06. na terenu NK Dalmatinac održat će se šesto kolo prvenstva države u flag footballu

Priča je to koja traje od 2008. Tada je naime Dino Bajrić sa svojim prijateljima došao na ideju da zaigra američki nogomet u Splitu. U početku je to bilo u ulici, na parkingu, no s vremenom je osnovan klub Split Sea Wolves i ide im jako dobro. Pogotovo kada se uzme u obzir da je riječ o amaterima. Ljudima kojima je to hobi, odnosno gušt. I baš oni ove subote (17 sati) nakon pet i pol godina igraju službenu utakmicu u Splitu (igralište NK Dalmatinca). Riječ je i šestom turniru tzv. Flag lige, u dosadašnjem dijelu imaju omjer 8:1 i sigurno kroče prema naslovu prvaka. Naslovu koji im nedostaje u klupskim vitrinama. Do sada nisu osvojili Flag ligu. Protivnici u subotu su im Dubrovnik Sharks i Bjelovar Green Horse. 

 

– Zadnje dvije godine smo osvojili ‘tackle’ ligu, a u flagu nam nedostaje agresivnosti. Mislim da će ove sezone biti drukčije – govori nam igrač Split Sea Wolvesa Ivan Hajduk, a mi ga pitamo da sa šire mase pojasni razliku između ‘tacklea’ i ‘flaga’?
– Flag se igra pet na pet. Pravila su poprilično slicna, imate četiri pokušaja za deset jardi, ali nema field goala. Igrači na bokovima imaju zastavice. Igra se dva puta po 20 minuta, zadnje dvije minute se zaustavlja vrijeme. Tackle se pak u nas igra devet na fevet. Nemamo mogućnosti i sredstva da bi igrali 11 na 11 kao što je to vani slučaj. 
Tko vam.je nanio jedini poraz u sezoni i kakve su subotnje ambicije?
– Izgubili smo od Osijeka. Ove dvije utakmice su nebitne u smislu prolaska, sigurno idemo na Final Four, ali naravno da želimo očvrsnuti prvu poziciju kako bi dobili lakšeg protivnika u polufinalu.
Tko vam je najveći protivnik?
– Glavni konkurent su nam Zaprešić Saintsi, mislim da će to biti pravi fajt. Za očekivati je da se s njima susretnemo u finalu. 
Koliko klub broji članova i tko sve može igrati?
– Ima nas oko 50 članova, dobna granica se odnosi na ispod i iznad 18. Ispod 18 su juniori, a iznad 18 seniori. Gornja dobna granica ne postoji. Prošle godine igrao je s nama i književnik Ivo Anić. Ako netko ima volje može i sa 65 igrati – zaključio je Hajduk uz dodatak da treniraju dva puta tjedno na igralištu NK Dalmatinca, a sve zainteresirane poziva da se jave putem službenih kanala kluba na fejsu ili instagramu. Cilj im je jednoga dana igrati Europu, a najveći dio susreta igraju u Glavicama kraj Sinja. Ipak, ovu subotu možete ih i vi doći pogledati. Na terenu igra Ivan Hajduk, uz aut liniju kao trener Ante Ajduk. Treba li bolje pozivnice za subotnje poslijepodne provesti uz američki nogomet…
 

 

Facebook Comments