uvijek na mreži

U Sutivanu se održava biciklistička utrka ”Uvati vitar”

Čak 240 natjecatelja pojavilo se na startu utrke

XC maraton „Uvati vitar“ koji se od 19. do 21.svibnja održava u Sutivanu na Braču okupio je značajan broj biciklista, ali i zaljubljenika u biciklizam koji će sudjelovati na tri utrke koliko ih se ukupno održava unutar manifestacije ”Uvati vitar”. Epic, Master i Amater su nazivi staza od kojih je svakako najznačjnija ona najduža koja je duga 103 kilometra sa ukupnim usponom od 2365 metara.

  • Uložili smo veliki trud u organizaciju ove utrke pa nas 240 biciklista na startu itekako raduje i daje nam podstreh za budućnost, za ”Uvati vitar 2018.” – kazao nam je pročelnik za komunalne poslove Sutivana Petar Anibalović.
  • Čestitam organizatorima jer je ovo za jednu malu sredinu kao što je Sutivan doista važan događaj. Ovo je pravi primjer kako sa jednom osmišljenom strategijom napraviti dobre turističke rezultate u nevršnom dijelu sezone – kazao je tarstva turizmaIvo Bašić – državni tajnik Ministarstva turizma i dodao kako uz dobre poslovne rezultate, upravo cikloturizam doprinosi i zdravijem životu svih koji su u taj segment uključeni.
  • Sutivan je ova dva dana zabilježio i značajne turističke rezultate.
  • Postigli smo cilj i u turističkom smislu jer su ugostitelji sinoć imali 300 posto povećanje prometa, a kod iznajmljivača se tražio krevet više. S druge strane, gosti su imali dosta zanimljivog sadržaja u Sutivanu  kao što su prezentacija Scot Giant bicikla, mjerenje šećera itd – zadovoljna je Silvija Lukšić Pancirov iz TZ Sutivan.
  • Zadovoljni smo jer su nam se ostvarili svi planovi, naravno da smo sretni što su naše malo mjesto posjetili brojni sportaši i uglednici, a ja sam siguran kako je ovo odlična najava za utrku koju pripremamo sljedeće godine, a koja će biti svima pravo iznenađenje – zagonetno je zaključio načelnik Ranko Blažević.
Komentiraj